16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Borcu için böbreğini satılığa çıkardı

6 BİN LİRA BORCU İÇİN BÖBREĞİNİ SATILIĞA ÇIKARDI

Kütahya Simav'da bir işsiz, borçlarını ödemek için böbreğini 30 bin TL'ye satılığa çıkardı.

Simav'a bağlı Bahtıllı beldesinde amelelik yaparak geçimini sağlayan 50 yaşındaki Süleyman Güçlü, bir yıl önce iş aramak için gittiği büyük şehirlerden eli boş döndü.

Virane evinde tek başına zor günler geçiren Süleyman Güçlü geçinmek için 3 yıl önce Hisarbey Tarım Kredi Kooperatifi başta olmak üzere komşularına 6 bin lira civarında borçlandı. Ödeyemediği borçları yüzünden Tarım Kredi Kooperatifi ve komşularının hakkında icra takip işlemi başlattığı Güçlü, yardım için gittiği Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Kütahya Valiliğinden de eli boş döndü. Güçlü, bunun üzerine tek çare olarak böbreğini satılığa çıkarmakta buldu. Böbreğini satılığa çıkardığını

evinin önünde astığı el ilanları ile kamuoyuna duyuran Süleyman Güçlü, şimdi tek böbreğine müşteri çıkmasını bekliyor.

Komşularının yardımıyla ayakta durmaya çalıştığını ifade eden Süleyman Güçlü, şöyle konuştu: "Eşim üç yıl önce vefat etti. Biri kız biri oğlan iki evladım var. Oğlum evlendi köyden ayrıldı. O da kendisine ancak bakabiliyor. Kızım evli. Kendi köyümüzde yaşıyor. Ancak onun durumu da benimkinden farksız. Amelelik dışında elimden başka bir iş gelmiyor. Eskisi gibi inşaat işleri de olmuyor. İşsizim. Acilen böbreğimin tekini satılığa çıkardım. Kan gurubum (B) RH. Pozitif."

6 BİN LİRA BORCU İÇİN BÖBREĞİNİ SATILIĞA ÇIKARDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 16:24:01
Güncelleme :7 Şubat 2011 Pazartesi 18:47:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?