8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Bu beldede herkes okur yazar

SİMAV'IN ÇİTGÖL BELDESİNDE OKUMA-YAZMA BİLMEYEN KALMADI

Kütahya Simav’a bağlı Çitgöl beldesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 'Ana-Kız Okuldayız' projesi kapsamında düzenlenen törende okuma yazma kursunu tamamlayan 33 bayan kursiyere sertifikaları verildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Seymanoğlu, Çitgöl Belediye Başkanı Recep Yalçın, Çitgöl İlköğretim Okulu Müdürü Eray Adıgüzel ile Kurs Öğretmeni İhsan Etik, davetliler ve kursiyerler katıldı.

'Ana-Kız Okuldayız' okuma yazma kursu hakkında bilgi veren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Seymanoğlu, toplam 9 hafta ve 90 ders saati süren kursa, beldede okuma yazma bilmeyen toplam 33 yetişkin bayanın katıldığını, kurs sonunda başarılı olanların belge almaya hak kazandığını söyledi. Okuma yazma kurslarının önümüzdeki yıllarda da devam etmesini temenni ettiklerini kaydeden Seymanoğlu, " Sürekli değişen, gelişen bilimsel ve teknolojik alanlardaki yeniliklere ayak uydurabilmemizin tek yolu eğitimden geçmektedir" diye konuştu.

Törende bulunmaktan büyük bir onur duyduğunu dile getiren Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, ”Okuma yazma bilmeyen yetişkin nüfusunun büyük çoğunluğunun kadınlar olması, sosyal, kültürel ve ekonomik yapıya ve bu yapının kadınlar üzerindeki etkilerine bir kere daha dikkatleri çekmiştir. Bu nedenlerle, genel amacı tüm Türkiye'de öncelikle okuma yazma bilmeyen genç kız ve kadınlar olmak üzere gerekli eğitimi almamış, zorunlu eğitim çağını geçirmiş yetişkin nüfusunun tamamının eğitim gereksinimlerini belirlemek, bu gereksinimler kapsamında eksik eğitimlerini tamamlayabilmelerine yönelik programlar uygulamak olan Halk Eğitim Merkezlerince yetişkin okuma yazma kursları açılmıştır. Sonuçta okuryazar oranımız artmaktadır. Yakın gelecekte diğer ilerlemiş ülkelerde olduğu gibi yurdumuzda da okuma yazma bilmeyen kalmayacaktır. Gün gelecek, vatandaşlarımızın tamamına yakını okuma yazma öğrenecek, okuyarak edindikleri bilgileri günlük yaşamlarında uygulayacak, böylece işlerinde daha verimli ve başarılı olacaklardır. Kursa katılan ve büyük gayret göstererek başarı sağlayan kursiyerlerimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Kurs süresince bizlerden her türlü desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Recep Yalçın ve Okul Müdürümüz Eray Adıgüzel ile kurs öğretmenimiz İhsan Tetik ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunarız" dedi.

Sertifikasını Çitgöl Belediye Başkanından alan 57 yaşındaki Safiye Demiralay,” Batmanda askerlik görevini yapan oğlumun gönderdiği mektupları okuyabilmek için kursa katıldım. Üç ay gibi kısa bir sürede de okuma ve yazmayı öğrendim. Şimdi oğlumun mektuplarını kendim okuyabiliyorum. Türkçe mealden Kuran bile okuyabiliyorum. Halk Eğitimi Merkezine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

60 yaşındaki Zekiye Eriş ile 61 yaşındaki Müzeyyen Atalay’da yanlış otobüse binmekten kurtulduklarını özellikle hastane çektikleri sıkıntıların okuma yazma öğrenmek suretiyle sona erdiğini söyledi.

Sertifikaların verilmesinin ardından kursiyerler protokol üyeleriyle birlikte Çitgöl İlköğretim Okulu'nun önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

SİMAV'IN ÇİTGÖL BELDESİNDE OKUMA-YAZMA BİLMEYEN KALMADI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 18:26:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?