2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

'Bu birleşme Türkiye’nin özlemi'

DP KÜTAHYA İL BAŞKANI ATİLA PALANGALI:

Anavatan Partisi'nin Demokrat Parti (DP) ile birleşme kongresini değerlendiren DP Kütahya İl Başkanı Atila Palangalı, kongrenin muhteşem bir kongre olduğunu söyleyerek, "Türkiye için birleşen iki partinin birleşmesinden Türkiye için güçlü bir alternatif çıktı" dedi.

Palangalı, Anavatan Partisi’nin DP ile birleşme kongresinin muhteşem bir kongre olduğunu belirterek, “Kütahya’dan gerek Anavatan Partisi teşkilatları olarak gerekse Demokrat Parti teşkilatları olarak güzel bir katılım yaptık. Delegasyonumuz tam kadro kongrede hazır bulundu. Salon kapılar açılır açılmaz tıklım tıklım doldu. Atatürk Spor Salonunun içine iğne atsan düşmeyecek haldeydi. Salonun dışında da salon içinden fazla partili ve bu özlenen tabloya şahitlik etmek isteyen iki partinin sevenleri vardı. 26 yıldır aynı kökten gelen bu iki parti iki farklı parti olarak bugünlere geldi. Türkiye’ye güzel hizmetler yapan bu iki parti, yeniden daha güzel hizmetler yapmak için, Türkiye’nin tıkanan siyasetinin önünü açmak, Türkiye’nin demokrasisini daha da güçlendirmek için güçlerini birleştirdiler. 31 Ekim 2009 tarihi, 1983’de kurulan ANAP ve DYP’nin DP çatısında altında güç birliği yaparak, Türkiye’nin, milletimizin önüne yep yeni, güçlü bir alternatif koyduğu yeni bir dönemin, Türkiye’de değişimin başlangıcı olmuştur. Kongreye Demokrat Partide, Adalet Partisinde, Anavatan Partisinde ve Doğru Yol Partisinde çeşitli kademelerde görev yapmış, bakanlık, milletvekilliğinde bulunmuş çok değerli insanlar katılmışlar, Türkiye’nin güçlü bir alternatif için birleşmesine katılımlarıyla güç vermişlerdir. Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, Gaziantep Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan katıldıkları kongrede DP’nin genel İdare Kurulu'na (GİK) girmişlerdir. Mesut Yılmaz’ın DP’ye katılımıyla DP TBMM’ye girmiştir. Ayrıca kongreye Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Spor camiasının yakından tanıdığı Abdürraihim Albayrak gibi isimlerde katılmışlardır.

Kongreye katılım göstermiştir ki, bu birleşme yılların özlemi. Bu birleşme Türkiye’nin özlemi. Türkiye’nin ihtiyacı. Bundan sonra Kütahya teşkilatları olarak hızla kongreden aldığımız güçle yapılanmalarımızı tamamlayacağız ve güçlü bir Demokrat Parti’nin varlığını hissettireceğiz. Muhteşem kongreden heyecan alan, güç alan, tüm Demokrat Parti teşkilatları, Anavatan Partisinden katılan arkadaşlarımızla birlikte, daha güçlü bir şekilde varlığını ülkede de hissettirecektir. Kongrede gerek Genel Başkanımız Hüsamettin Cindoruk’un, gerekse şu an artık Genel Başkan vekilimiz olan Salih Uzun’un verdiği mesajlar gerçekten çok hoştu. Her iki parti tabanının aldıkları bu mesajlarla Anadolu’nun her yanına dağılan Demokrat Partililer, artık AKP’nin bezdiren, belirsizlik üreten politikalarına karşı, güçlü bir alternatif olduğunu bilinciyle kongre salonunda ayrıldıklarını biliyorum. Artık Türkiye’nin önünde Demokrat Parti seçeneği var. Tecrübeli, liyakatli kadrolar var” diye konuştu.

DP İl Başkanı Palangalı, sözlerini şöyle tamamladı: "İşini gücünü bırakarak, Büyük Türkiye sevdası için muhteşem kongreye katılan tüm Anaplı, DYP’li, kısacası artık DP’li partilileri teşekkür ediyor, bu güçlü alternatife Demokrat Parti misyonuna geçmişte gönül vermiş herkesi destek vermeye çağırıyorum. Çünkü Türkiye için birleşen bu güçlü alternatife verilecek her destek, Türkiye’nin yarınlarını aydınlatacak, gelecek neslimize ümitle bakacakları yarınların temel taşı olacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 09:05:03
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 15:46:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?