29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Bu çiftçi teknolojiyi hiç sevmiyor

Kütahya merkeze bağlı Büyüsaka köyünde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 75 yaşındaki Yusuf Oruç, 42 dönümlük tarlasını traktör alma imkanı olmasına rağmen hala karasabanla sürüyor.


Traktör ve ekipmanlarının pahalı olması sebebiyle çiftçiye kar bırakmadığını belirten Oruç, 250 haneli köyde sadece kendisinin traktörünün olmadığını söyledi.
Atlara bağladığı pulluk karasabanla Martyolu üzerindeki tarlasını süren Oruç, traktörün bir saatte yapacağı işi, kendisinin birkaç günde ancak tamamlayabildiğini belirterek, "Ben yıllardır geçimimi çiftçilik yaparak sağlıyorum. 42 dönümlük tarlama arpa, buğday ve nohut ekiyorum. Bu işi yıllardır babadan kalma yöntemlerle yapıyorum. Ekim işini atlara bağladığım pulluk karasabanla yapıyorum. Bizim köyümüz 250 hane. Köylülerin tümünde traktör var. Sadece bende yok. Traktör teknolojisi çiftçiyi sömürüyor. Bu sebeple traktör alma imkanım olmasına rağmen, yıllardır bu teknolojiye direniyorum. Direnmeye devam edeceğim" dedi. Oruç, köy sakinleri ile iki oğlunun traktör alma isteğini yıllardır geri çevirdiğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 12:08:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?