29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Bu çile hergün çekilir mi!

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Yaykın, Karacahisar, Karapınar köyleri ile Pazarlar ilçesine bağlı Sarayköy de oturan 20 öğrenci, devletin kendilerine bir servis tahsis etmemesi yüzünden eğitim gördükleri Kuşu Beldesi Çok Programlı Lisesi'ne gidip gelmek için her gün 32 kilometrelik yolu yaya olarak yürümek zorunda kalıyorlar. Okullarına gitmek için sabah ezanıyla birlikte yollara düştüklerini ifade eden öğrenciler akşam da yatsı namazından önce evlerine ulaşamamaktan yakınıyorlar. Eğitim için düştükleri yollarda büyük güçlüklerle karşılaştıklarını dile getiren öğrenciler, devletin kendilerine bir servis aracı tahsis etmesi halinde yıllardır çektikleri çilenin sona ereceğini dile getiriyorlar.


Yürüyüş esnasında yollarda rastladıkları sürücülerinin acıdıkları için bazen kendilerini kamyon veya traktör römorkunun kasalarına aldıklarını belirten öğrenciler," Tehlikelerle dolu bu yolculuklarımız bile yorgun ve uykusuz kaldığımız günlerde bize çok cazip gelebiliyor. Böyle durumlarda kendimizi şanslı saydığımız günler çok oluyor" diye konuştular.


Öğrencilerinin durumlarına üzüldüğünü ancak elinden fazla bir şey gelmediğini ifade eden okul müdürü Yaşar Özsoy," Bu öğrencilerimize Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız aracılığı ile her gün sıcak öğle yemeği verebiliyoruz. Bunun dışında elimizden fazla bir şey gelmiyor" dile konuştu. Eğitim gördükleri Kuşu Çok Programlı Lise'nin hem ilçe hem de ülke bazında çok başarılı olmasından ötürü okullarını değiştirmeyi düşünmediklerini dile getiren öğrencilerden Murat Çakır," Kuşu beldesinde kalabileceğimiz bir yurt binası yok. Oturduğumuz köyler ile Kuşu beldesi arası16 kilometre. Okuyup ilerde büyük mevkii ve makamlara gelebilmek, vatanımıza milletimize faydalı birer evlat olabilmek için her gün 32 kilometre yolu yaya olarak kat etmek zorunda kalıyoruz. Havaların iyi olduğu günlerde bir sorun yok, ancak soğuk kış aylarında yolculuğumuz tam bir çileye dönüşüyor. İlköğretim öğrencilerinde olduğu gibi bize de bir servis aracı tahsis edilirse eğitim çilemiz sona ermiş olacak" diye konuştu.


Kuşu Çok Programlı Lisesi'nde Kuşu beldesi haricinde çevre köylerden gelerek eğitim gören öğrencilere yönelik bir yurt binasının olmayışının kendilerini çok üzdüğünü dile getiren Kuşu Beldesinin AKP'li Belediye Başkanı Halil Ergenç," Devlet bu tip öğrencilerin yemek, barınma ve diğer hizmetlerini karşılama sözü verirse ben de belediye olarak kendilerine modern ve çağdaş anlamda bir yurt binası yapma sözü veriyorum. Bu konuda önceden yapmış olduğum girişimlerimi tekrarlayacağım. Maratoncu öğrencilerin probleminin çözümüne katkı sağlamayı çok istiyorum" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 12:24:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?