29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Bu da jet berber

Kütahya'nın Simav ilçesinde, 49 saniyede sakal, 2 dakika 45 saniyede de saç tıraşı yaparak görenleri şaşkına çeviren 28 yaşındaki jet berber Mehmet Madak, Guinness Rekorlar Kitabı'na girerek Simav'ı tüm dünyaya tanıtmak istiyor.

Simav ilçe merkezi Şahbazoğlu İş Hanı 3 numaralı işyerinde faaliyet gösteren Kırık Tarak isimli Erkek Kuaförü'nün işletmecisi 19 yıllık deneyimli berber Mehmet Madak, elinin çabukluğuyla acil tıraş olmak isteyen müşterilerini geri çevirmiyor.

Elinin çabukluğunu sıra beklemeyi sevmeyen müşteri sayısının çokluğuna bağlayan Madak," Elimi düzgün ve hızlı iş yapmaya alıştırdım. Mesleğimin ilk yıllarında bu kadar hızlı değildim. Ancak son 5 yıldır hızımı artırdım. 49 saniyede sakal, 2 dakika 45 saniye gibi kısa bir sürede de saç tıraşını rahatlıkla yapabiliyorum" dedi.

Meslek sırrını yanında çalıştırdığı altı kalfasıyla paylaştığını belirten Madak," Birlikte müşterilerimize hızlı bir şekilde hizmet etmeyi sürdürüyoruz. Gerçi kalfalarım benim kadar hızlı değiller. Hızıma yetişebilmeleri için mesleğin sırlarını veriyorum. Hep birlikte işyerimize gelenlere hızlı, çabuk ve kaliteli hizmet sunuyoruz" diye konuştu.

Elinin çabukluğu sayesinde müşterilerinin sıra beklemediğini hatırlatan Madak, hızlı tıraşın çay kahve ve ikram masraflarının azalmasına neden olduğunu söyledi. Madak, Müşteri sıra beklemediği için çay kahve içmeye fırsat bulamıyor. Dükkânımıza girdiği gibi çıkması bir oluyor. Hem tıraşımızdan hem de hızımızdan tüm müşterilerimiz memnun oluyor. Reklâmımızı yapıyorlar. Bu yüzden müşteri sayımız her geçen gün artıyor" şeklinde konuştu.

Kendi çapında yaptığı bir araştırmada Türkiye'de bu hızda iş yapan berber olmadığını gördüğüne değinen Simav'ın jet berberi Madak," Çanakkale de bir berberin sakal tıraşını 50 saniyede, saç tıraşını da 3 dakika da yapabildiğini öğrendim. Bu konuda Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek ve şirin ilçemiz Simav'ı temsil ederek tüm dünyaya tanıtmak istiyorum " diye konuştu.

Müşterileri ise bu durumun kendilerini memnun ettiğini, işini çok iyi ve hızlı yapan berber Mehmet Madak'ın Guinness Rekorlar Kitabı'na çok rahat girebileceğini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 18:06:39
Güncelleme :20 Ekim 2008 Pazartesi 18:10:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?