7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Bu da 'şifalı' dolandırıcılık

BU DA 'ŞİFALI' DOLANDIRICILIK

Kütahya’da 1 hafta içinde iki yaşlı vatandaşı ‘krem süreyim’ diyerek kandıran ve paralarını alan dolandırıcı kıskıvrak yakalandı.

‘Şifa bulacaksın’ dedi dolandırdı

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz hafta Kütahya’da meydana gelen iki olay ‘bu kadarına da pes doğrusu’ dertti. Emekli maaşını çektikten sonra Şevelli camisi civarında bir Telekom bayisine fatura yatırmak için giren M. A. (73) başına geleceklerden habersiz cebinden paraları çıkararak faturasını ödedi. Yavaş adımlarla evine doğru yol alan M.A., dolandırıcı olduğu öğrenilen Y. D. (44) tarafından durduruldu. Y.D., yürümekte zorlanan M.A. bacaklarında ağrı olup olmadığını sorarak, elindeki kremin ağrılara çok iyi geldiğini ve ona da sürebileceğini söyledi. A.’ın kabul etmesi üzerine Y.D. krem sürme bahanesi ile M.A.’nın cebinde bulunan emekli maaşını alarak kayıplara karıştı. Olaydan yaklaşık 1 hafta önce buna benzer bir olayda Tavşanlı ilçesinde meydana geldi. Aynı yöntemle bir emekli vatandaşın 2 bin eurosunu çalan Y.D. yine kayıplara karışmayı başarsa da kısa bir süre sonra yakayı ele verdi.

Kütahya merkez ve Tavşanlı ilçesinde meydana gelen dolandırıcılık olaylarının ardından ifadeler doğrultusunda yola çıkan Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Yankesicilik-Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili yaptıkları araştırmada dolandırıcılığı gerçekleştirenin Y. D. olduğunu belirleyerek kısa sürede yakalayıp göz altına aldı. Yapılan sorgulamaların ardından 2 şahsı dolandırdığını itiraf eden Y.D. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2010 Pazartesi 16:59:02
Güncelleme :18 Ekim 2010 Pazartesi 18:43:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?