3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Bu da şükür gözlemesi

Kütahya Simav’a bağlı Fatih Mahallesinde bir araya gelen hanımlar, boş bir arsada 10 ayrı saç üzerinde pişirdikleri gözlemeleri yoldan gelip geçen herkese dağıttı.

Mahalle halkından 72 yaşındaki Havva Aslan’ın önderliğinde evlerinden getirdikleri un ve sıvı yağlarla elde ettikleri gözlemeleri yoldan gelip geçen herkese dağıtan Fatih mahallesinin hayırsever hanımları ilk kez bu yıl başlattıkları geleneği gelecek yıllarda da tekrarlamak istediklerini ifade etti.

Simav’da 17 Şubat’ta meydana gelen. Bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına ve 40 dolayındaki konutun hasar görmesine yol açan 5 büyüklüğündeki depremin ardından bu güne kadar sayısız artçı deprem yaşadıklarını dile getiren Havva Aslan, meydana gelen sayısız depremlerden mahalle halkı olarak etkilenmediklerini dile getirdi. Allah’a şükretmek amacıyla böyle hayırlı bir etkinlik düzenlemek istediklerini ifade eden Aslan, hanımlarından katkılarıyla mahallede boş bir arsada pişirdikleri gözlemeleri yoldan gelip geçen herkese dağıttıklarını bildirdi.

Bu şekilde Allah’ın mahalle başta olmak üzere Simav’ı her türlü hata, kaza ve belalardan koruyacaklarına inandıklarını kaydeden Aslan, vatandaşlardan büyük rağbet gördükleri bu tür etkinliği gelecek yıldan itibaren geleneksel hale getirmeyi arzuladıklarını bildirdi. Aslan, mahallede yaşayan hanımların tamamının etkinliğe gönüllü olarak katıldığını ve herkesin evinden getirdiği un ve sıvı yağlardan elde ettikleri gözlemeleri gün boyu saçlarda pişirerek halka dağıttıklarını söyledi. Aslan, ”Gözlemeler bitince kendi aramızda şükür duasında bulunduk. Yüce Rabbimden hayırlarımızı kabul etmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Fatih Mahallesi Muhtarı İsmail Sülün, hanımların tertiplediği “Gözlemeli Şükür Hayırı” na erkeklerin hiç karışmadığını bildirdi. Sülün, hanımların işlerine erkekleri bilerek ve isteyerek karıştırmadıklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 14:55:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?