3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Bu nasıl hakem?

Kütahya'nın Hisarcık İlçesi'nde geçen pazar günü oynanan Hisarcık Belediyespor- Simav Yeni Mahalle Sitespor süper Amatör Küme futbol maçının orta hakemi Doğukan Çullu'nun, seyircilere sağ el orta parmağını gösterip cinsel organını tuttuğu öne sürülerek polise şikayette bulunuldu. Simav Yeni Mahalle Sitespor'un 6-0 kazandığı karşılaşmada Çullu'nun Hisarcık Belediyespor takımının 5 futbolcusuna kırmızı kart gösterdiği belirtildi.

Hisarcık İlçesi'nde oynanan maçın orta hakemi Doğukan Çullu, Hisarcık Belediyespor'un 5 futbolcusuna kırmızı kart gösterdi. Simav Yeni Mahalle Sitespor takımının 6-0 üstün olduğu maçın 62'nci dakikasında Hisarcık Belediyespor'un 5 futbolcusunu kırmız kartla oyundan atan Doğukan Çullu, takımın 6 kişi kalması üzerine karşılaşmayı sonlandırdı. Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu da karşılaşmayı Simav Yeni Mahalle Sitespor'un 6-0 kazandığını onayladı.

Hisarcık Belediye Başkanı ve aynı zamanda Hisarcık Belediyespor Kulübü'nün Başkanı olan Mehmet Akbaş, maçın orta hakemi Doğukan Çullu'nun karşılaşma ardından elinin orta parmağını ve cinsel organını tutup seyirciye doğru gösterdiği öne sürdü. Bu hareketler üzerini tepki gösteren taraftarları kendisinin sakinleştirdiğini söyleyen Mehmet Akbaş şöyle konuştu:

"Hakem seyircilere elinin orta parmağını gösterdi, ardından şortunun üzerinden cinsel organını tutarak çirkin hareketler yaptı. Seyirciler galeyana geldi. Seyircilerin yanına gidip onları sakinleştirdim ve olayları önledim. Daha sonra da 8 seyirci ile birlikte polis merkezine giderek hakemin yaptığı maç sırasında tribünlere doğru yaptığı çirkin hareketten dolayı şikayetçi olduk. Hakem komitesi Hisarcık'ta futbol oynanmasın düşüncesiyle maçlarımıza böyle hakemler gönderiyorsa ligden çekiliriz."

Karşılaşmayı yöneten hakem Doğukan Çullu, maçta rakiplerine sert giren futbolculara kırmızı kart gösterdiğini ancak taraftarlara yönelik olarak bir harekette bulunmadığını söyledi. Doğukan Çullu, karşılaşmanın 26'ncı dakikasında kırmızı kart gösterdiği Hisarcık Beledisporlu futbolcu Halil Uyanık'ın kendisine küfür ettiğini öne sürerek maç bitiminde polis merkezine giderek bu futbolcudan şikayetçi olduğunu belirtti.

Maçın yan hakemleri de orta hakemin taraftarlara yönelik olarak herhangi bir harekette bulunmadığını söyledi. Yan hakemler, maç sonrası otomobillerinin Hisarcık Belediyesporlu taraftarlarca çizildiğini ve tekmelendiğini öne sürdü.
 

Vatan
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 23:53:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?