29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Bu şenlikte yok yok

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, merkez ve çevrede bulunan İlköğretim Okulları ile Liseler tarafından düzenlenen Dördüncü Bilim Kültür ve Sanat Şenliği büyük ilgi gördü.


İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 2007-2008 Eğitim Öğretim Yılı sene sonu etkinlikleri çerçevesinde Gediz Pazar Yerinde dördüncüsü hazırlanan Bilim Kültür ve Sanat Şenliği kutlamasına İlçe Kaymakamı Ali Nazım Balcıoğlu, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Üzeyir Uygun, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakırdemir, öğretmenler, öğrenciler ve tüm çevreden vatandaşlar katıldı.

Şenlik sahasının açılışı Kaymakamı Ali Nazım Balcıoğlu ve Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, tarafından tutulan kurdeleyi iki küçük kız öğrenciye kestirilerek yapıldı. Daha sonra sergi ve reyonlarda gösterime sunulan, öğrencilerin okul ve branşlarına göre kendi becerileriyle hazırladıkları bilimsel buluşlar ve robotlar, çeşitli yayınlar, örme patikler, kazaklar, çocuk elbiseleri, yöresel kıyafetler, oyalar ve yazmalar gibi el işi giyim eşyaları ile ağaçtan yapılan ev ve mutfak takımları, mobilyalar ve resim tabloları ilgi ile izlendi. Ayrıca, şenliklerin gıda kermesi bölümünde görevli öğrencilerin hazırladığı börek, köfte, yaprak sarması, yaş ve kuru pastalar, baklava, mercimek köftesi, çiğ köfte gibi gıda ürünleri de satışa sunuldu.
Sergide, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Uluslar Arası Robot Yarışmasında 5. Olan Gediz Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin Çizgi İzleyen Robot’u büyük dikkat çekti. Öğrencileri başarılarından dolayı kutlayan Gediz Kaymakamı Ali Nazım Balcıoğlu, Ülke olarak gelişmenin yolunun önce okumak ve araştırmak, daha sonra öğrendiğini emekle birleştirip üretime dökmekten geçtiğini söyledi. Kaymakam Balcıoğlu, “Öğrencilerimizin bilimsel çalışmalarla ortaya çıkardığı eserler gurur verici. Onlara her yönden destek vererek yaratıcı yönlerinin ortaya çıkmasını sağlamalıyız” dedi.
Bazı öğretmen ve öğrencilere yıl boyu gösterdikleri çeşitli başarılardan dolayı Kaymakam Balcıoğlu, Belediye Başkanı Saraoğlu Emniyet Müdürü Uygun ve Milli Eğitim Müdürü Bakırdemir tarafından plaket ve ödül verildi.

..
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 13:56:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?