7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Bu sorular cevap bekliyor

NAZLI'DAN İÇA'YA 10 SORU

Tüketiciler Birliği Kütahya Şube Başkanı Ali İhsan Nazlı, AK Partili Belediye Başkanı Mustafa İça'nın halkı bilgilendirmekten kaçındığını söyledi.

Nazlı, yaptığı açıklamada, Başkan İça'ya cevaplandırmasını istediği 10 soru yöneltti.

Nazlı'nın İça'ya soruları şöyle: "İlimizde yapılan ve açılışı yapılan Katı Atık Yönetimi Tesisi için öngörülen proje bedeli ne kadardır?. Bu öngörülen bedelin ne kadarı AB fonundan karşılanmıştır?. Katı Atık Tesisi projede öngörülen şekliyle tamamlanmış mıdır?.Çevre ve Orman Bakanı tarafından yapılan açıklama ile ülke genelinde 42 tesis olduğunu öğreniyoruz.Bu tesisleri kuran kaç belediye Kütahya gibi katı atık parası almaktadır.?Katı Atık tesisi kuran ve işleten diğer belediyeler sizin kadar Belediye gelirlerini arttırmayı beceremiyorlar mı?. Tüketiciler Birliği Kütahya Şubesi olarak Kütahya’da bu tesisin kurulmasını her Kütahyalı gibi bizde desteklemekteyiz.Belediyelerin temel görevlerinden birisi de Çevreye duyarlı olmak ve Çevreyi koruyacak önlemler almaktır.Gerek Bakanlık ve gerekse AB destekleme fonlarından yararlanarak yapılan bunun gibi tesislerin bedelini Kütahya halkına ödetmek ve toplanan çevre temizlik vergilerinin nerede kullanıldığını açıklayamamak gibi bir açmaza düşmek şansına ne yazık ki belediyemiz sahip olmuştur.Ayrıca çevre temizlik vergilerinin ne amaçla toplandığı yasalar da belirlenmiş ve bu kaynakların nerelerde kullanılacağı açıkça belirtilmiş olmasına rağmen, Katı Atık Bedeli adı altında ikinci bir vergi koyarak Kütahya halkını cezalandırmanın sebebi nedir? Kütahya halkının da doğru bilgiye sahip olması gayet doğal bir hakkı değil midir?. Bir sanayicinin mahkemeye müracaat edip kaybettiğini söylüyorsunuz, gelmek isteyen yatırımcılara yer mi temin ettiniz, yoksa aracılık mı ettiniz? Yatırımcı yılda 2 bin TL ile 6 bin TL arasında para ödeyecek sonrada gelip ilimize yatırım yapacak? İlimize gelmeyen yatırımcının önünü kestiğinizi kendi ağzınızla itiraf etmiş olmuyor musunuz? Mahkemenin Belediyenin lehine karar vereceğini tahmin etmiyoruz, ancak vermiş olsa dahi siz bu vebalden kurtulamazsınız. Halkın üzerine yüklemeye alıştığınız, asfalt parası, otopark parası, su paralarındaki yuvarlamalardan elde edilen haksız kazanç, katı atık parası vb. bu olaylar ne hikmetse Kütahyalının nasibine düşmüştür.

Derneğimize gelen bazı şikayetlerde, katı atık bedeli olarak toplanan paraların tramvay sistemi projesi dahilinde bazı firmalara aktarıldığı ifade edilmektedir? Bu bilgi doğru mudur,değimlidir.? Kamu oyunun bilgilendirilmesini talep ediyoruz.

Katı Atık Bertaraf tesisini özelleştireceğiniz doğru mudur? Bu durumda Kütahya halkı ayda 500 bin TL’yi bulan katı atık bedellerini bu özel şirkete mi ödeyecektir?.

‘Yasal olmayan hiçbir işi yapmam ve yaptırmam’ diyorsunuz? Peki halk otobüslerinde kendi isteğiniz ve baskı sonucunda yaptığınız işlemin doğruluğunu ve halk otobüslerinin bugünkü geldiği noktayı nasıl açıklayacaksınız.? Başkan İça'nın bu soruları samimi bir şekilde cevaplamasını, tüketiciyi ezen haksız uygulamalarından vazgeçerek halkın belediye başkanı olmasını bekliyoruz."

NAZLI'DAN İÇA'YA 10 SORU
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 17:04:00
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 17:43:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?