7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Bu uyarıya dikkat!

TAVŞANLI EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ VATANDAŞLARI UYARDI

Tavşanlı Emniyet Müdürlüğü, cep telefonlarını arayarak; kendilerini Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Emniyet ve Adliye yetkilisi olarak tanıtan dolandırıcılarına karşı vatandaşları uyardı.

İlçe Emniyet Müdürü Murat Erdal, her gün çeşitli kontör isteme yöntemleri geliştiren dolandırıcılara karşı vatandaşları uyanık olmaya ve polise yardımcı olmaya davet etti.

Aradıkları kişiyi telefonunun dinlendiği ve bir suça karıştığı yalanını söyleyen dolandırıcıların muhatabını suçluluk psikolojisi altına alarak dolandırdıklarını ifade eden Emniyet Müdürü Murat Erdal, kolayca etki altına giren masum vatandaşların kontör karşılığı kendisinin bu suçtan kurtulacağı vaadiyle kandırıldıklarını söyledi.

Murat Erdal, "Emniyet ve adliye makamlarına intikal eden bir kısım şikayet ve dosya incelemesinde, bazı vatandaşları telefonla arayarak kendisini TSK, Emniyet ve Adliye yetkilisi olduğunu beyan eden şahıslarca kontör talep edilerek dolandırdıkları anlaşılmıştır. Devletin hiçbir kurumu ve görevlisi, vatandaşından telefon kontörü istemez. Vatandaşlarımız kendilerine bu minval üzere gelen telefon çağrılarına cevap verirken, uyarılarımızı dikkate alarak hareket etmelidir. Polisle yapacağınız işbirliği sonunda bu tür suçların ortadan kaldırılmasına büyük katkı sağlamış olursunuz" dedi.

Bu arada edinilen bilgilere göre Tavşanlı'da bazı vatandaşların 5 bin ile 20 bin lira arasında zarara uğratıldığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 14:23:03
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 18:14:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?