30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Bursalı işadamları Ilıca Kaplıcası'nda

Yatırım yapmak amacıyla Kütahya’nın Gediz İlçesi’ni ziyaret eden Bursalı iş adamlarının kurduğu RUMELİSİAD (Rumelili Sanayici ve İş Adamları Derneği) yöneticileri Gediz Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) ile Ilıca Kaplıcasında incelemelerde bulundu.


RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, Yönetim Kurulu Üyeleri Selahattin Tezyan, Niyazi Pakyürek ve dernek üyeleri Musa Loyan, E. Cemil Beşkardeş, Sema Adalı, Selçuk Şahinoğulları, Naci Şahin ve Kütahya Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Alkış’tan oluşan heyete Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, AK Parti Gediz İlçe Başkanı Ahmet Tan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Dönmez, GOSB Müdürü Sabri Perşan ve İl Genel Meclis Üyesi Hayri Öztürk karşıladı.


Birlikte yenen öğle yemeğinin ardından Ilıca Kaplıcası Jeotermal Tesisleri ve Su Oyunları Merkezi Aquaparkta incelemeler yapıldı. Daha sonra GOSB’ ne geçen heyet, bir halk şirketi olan ve burada yeni yatırım yapan Gediz Ambalaj Sanayi A.Ş ile Alpino Mobilya, Cihan Seramik gibi özel şirketlerde de incelemelerde bulundu.
GOSB Merkez binasında bir açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İlçeyi yakından tanımaları için davet ettiği RUMELİSİAD Başkan ve üyelerini bölgede yatırım yapmaya çağırdığını söyledi. Yeni yatırım alanları arayan işadamlarının yapılan incelemelerden sonra Gediz Organize Sanayi Bölgesi’ni ilk tercih sırasına yerleştirdiklerini ifade eden Başkan Saraoğlu, “RUMELİSİAD üyesi dostlarımız, Gediz Organize Sanayi Bölgesi’nden yer alarak yatırım yapmak istediklerini belirttiler. Bizde konuklarımıza, yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelen bölgeyi tercih ettiklerinde ilçemizin nitelikli işgücü ve kolay ulaşım gibi kazanacakları tüm yönleri açıkladık. Karşılıklı bilgi alışverişi ve yerinde yapılan incelemelerden sonra yakın zamanda yatırımlarını Gediz’e yönlendireceklerini ifade ettiler” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 13:55:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?