3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Büyük projede son durum ne?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Balıkesir ile Kütahya'yı birbirine bağlayan karayolu çalışmalarında önemli bir aşamaya gelindiğini söyledi.


Kinay, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Bilindiği gibi, Kütahya Balıkesir karayolu bizim için çok önemli. En fazla 2 yıl içerisinde Harmancık-Dursunbey arasındaki yol tamamlanmış olacaktır. Bilindiği gibi en büyük yatırımın gerektiği kısım Harmancık- Dursunbey hattıdır. Bu kapsamda 9 köprüden 7'si tamamlanmıştır. Diğer iki köprü bu yıl tamamlanmış olacaktır.

Toprak işleri tamamlanmıştır. Mevcut haliyle kullanıma elverişli olmayan bu yolun 1-A standardında yapımı tamamlandıktan sonra, bölünmüş yol yapımına başlanacaktır. Kütahya- Bozüyük arasında yapımı devam eden bölünmüş yol yapımı bu yıl içerisinde tamamlanmış olacaktır. Karayolları Bölge Müdürlüğümüzle müteahhit firmalar, kısa bir süre önce bu amaçla bir araya gelmiş ve yol yapım çalışmalarının bu yıl içerisinde tamamlanması için gerekli tedbirleri almıştır. Hava şartlarının elvermesi halinde çalışmalar önümüzdeki günlerde yeniden başlayacaktır.

Kütahya- Gediz- Simav yol yapım çalışmaları büyük bir hızla devam etmektedir. Özellikle Gediz Kavşağı ve Afyonkarahisar Yolu ayırımında çok büyük bir alt geçit inşa edilmektedir. Bu alt geçit yol kalitemizi artırdığı gibi, çok sayıda kazaya neden olan bir kara noktanın da ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Altıntaş- Dumlupınar arasında, Konya Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan yol yapımı için ödenek üstü harcama gerçekleştirilmiştir. 2009 yılında da bu yol çalışması için gerekli önlemler alınmaktadır. Bu vesileyle, yol çalışmaları hakkında kamuoyuna bilgi aktarmamıza imkan veren çok değerli Kütahya basınına, konuyu gündeme getirerek bilgi aktarmamıza neden olan değerli araştırmacı gazetecilerimize teşekkürlerimi iletiyorum."

İha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 16:14:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali serhat özdoğan IP: 88.247.227.xxx Tarih : 20.02.2009 18:24:15

ıyı gunler ben balıkesirde yasayan bır kutahyalıyım ben boyle bır sey gormedım ıkı komsu ıl arasında direk olarak toplu tasıma aracı tasımıyor allahdan tren var o da olmasa artık ne yapardık bılmıyorum ben 3 senedır gıdıp gelıyorum ama yanı gercekden hayretler ıcerısındeyım 255 km yol trnle 5 saat boyle bır ezıyet yok ayıp yanı gercdkene buyuk bıt ayıp ıns bıter yanı