7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Büyükelçi Asp'den İça'ya ziyaret

İSVEÇ BÜYÜKELÇİSİ CHİSTER ASP, KÜTAHYA BELEDİYESİ'NDE

İsveç Büyükelçisi Chister Asp, Kütahya Belediye Başkan Musatafa İça’yı makamında ziyaret ederek, kentle ilgili bilgi alış verişinde bulundu.

Ziyarette konuşan Başkan İça, “Kütahya 7 bin yıllık tarihi ile birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Frig, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Germiyan, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerine ait tarihi eserleri ile bir açık hava müzesi haline gelmiştir. Kütahya Germiyan Beyliğine başkentlik yapmıştır. Önceki dönemlerde Kütahya’da 27 tane medrese varmış. Osmanlı Devletinin tüm bürokratları burada yetişmiştir. Kütahya sanatsal anlamda da çok zengin değerleri bünyesinde barındırmaktadır. Kütahya’mız yeraltı kaynakları bakımından da zengin bir potansiyele sahiptir. Şehrimiz gümüşü ile de ünlüdür. Belediyemiz, şirketi marifetiyle Gümüş ile çiniyi bir araya getiren takılar üretmektedir. İsveç ile ortak projeler yapma konusunda çalışmalar yapmak istiyoruz. Kendilerini Kütahya’mızda görmekten dolayı çok mutluyuz” dedi.

İsveç Büyükelçisi Chister Asp, hatıra defterine şunları yazdı: "Kütahya ziyaretimizin başında isek de bu güzel şehrin ne kadar özel olduğunu hissedebiliyorum. Sayın Belediye Başkanına misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Geleneksel Türk misafirperverliğini olağanüstü bir şekilde sergilediler."

Başkan İça, ziyaret anısına Büyükelçi Asp'ye Kütahya'nın simgesi olan bir çini tabak hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 16:37:02
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 23:46:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?