7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Büyüksaka'da muhtarlar toplantısı

KÜTAHYA İL GENEL MECLİSİ'NİN MUHTARLAR TOPLANTISI BÜYÜKSAKA KÖYÜNDE YAPILDI

AK Parti Merkez ilçe teşkilatının gerçekleştirdiği bölge muhtarlar toplantınsının 3.sü merkeze bağlı Büyüksaka köyünde yapıldı.

Merkeze bağlı Güllüdere, Lütfiye, Söğütyaylası, Ürünlüçiftliği, Sakaçiftliği, Muhatboğazı, Büyüksaka, Çubukiçi, Akçamescit, Çayca, Yumaklı, Kozluca ve Söğüt köylerinin muhtarlarının iştirak ettiği toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı M.Şükrü Nazlı, Meclis üyeleri Seyit Ömer Durmuş, Musa Yılmaz ve Remzi Günay ile AK Parti Merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri Ömer Faruk İçigen, Mustafa Yücel ve Abdullah Çam katıldı.

Merkez Büyüksaka köyündeki muhtarlar 3. bölge toplantısında İl Genel Meclisinin çalışmaları, İl Özel İdaresi marifetiyle köylerde gerçekleştirilen hizmetler ve 2010 yılında öngörülen faaliyetler hakkında bilgi veren İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Nazlı, "Ülkemizin kalkınma hamlelerini daha iktidara gelmeden planlayan AK Parti, Türkiye’yi yönetme yetkisini 3 Kasım’da milletimizden aldıktan sonra bu konudaki kararlılığını icraatlarıyla ortaya koymuştur. Bundan 8 yıl öncesine baktığımızda iktidar kavgaları ve koalisyon çekişmeleri ile ülkenin zamanının, enerjisinin ve kaynaklarının heba edildiğini, iyi yönetilemediğini, köylerimize ve köylümüze layık olduğu değerin verilmediğini görüyoruz.

AK Parti iktidarı ile; köylerimiz ve buralarda yaşayan insanlarımız gerekli ilgi ve alakayı bulmuş, son 6 yıldan bu yana uygulamada olan KÖYDES Projesi ile de yolsuz ve susuz köyümüz kalmamıştır. Alt yapısını tamamladığımız köylerimizde bundan sonraki hedeflerimiz, Köylerimizde yaşayan insanlarımıza yönelik olarak hayvansal ve tarımsal gelir getirici projeleri hayata geçirmek ve modern sulama sistemlerini uygulamaya koymaktır. Sulamada 2010 yılı için 5’i merkezde olmak üzere tüm ilçelerle birlikte 16 projeyi programa aldık. Tarımsal kalkınmadan da yine merkezden; Büyüksaka ve Köprüören Ağaç köylerimizi teklif ettik. 2010 yılı stabilize, onarım ve köprü-menfez gibi sanat çalışmaları da İmar ve Bayındırlık komisyonumuza havale ettik. Komisyonumuz çalışmasını Şubat ayına kadar çalışmaları tamamlayıp meclisimize sunacaktır. İl Genel Meclisimiz köylerde yaşayan vatandaşlarımızı, geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan çiftçilerimizin her türlü sorununa karşı duyarlıdır ve bu konular üzerine hassasiyetle eğilmektedir. Köylümüzün ve çiftçimizin bizzat ayağına giderek dertlerini dinliyor taleplerini alıyoruz. İl Özel İdaresi kaynakları ile yaptığımız gerek alt yapı, yol, kanalizasyon, kilit taşı yatırımları, gerek sulama yatırımları ve gerekse gelir getirici tarımsal proje destekleri bunun bir ifadesidir” dedi.

Daha sonra toplantıya katılan 13 köyün muhtarı sorunlarını ve taleplerini dile getirdiler.

KÜTAHYA İL GENEL MECLİSİ'NİN MUHTARLAR TOPLANTISI BÜYÜKSAKA KÖYÜNDE YAPILDI
KÜTAHYA İL GENEL MECLİSİ'NİN MUHTARLAR TOPLANTISI BÜYÜKSAKA KÖYÜNDE YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 12:54:05
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 14:50:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?