2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Buzlanma kazalarında artış

Kütahya'nın Simav ilçesinde aşırı soğuk ve buzlanma yüzünden yollar buz pistine döndü, kolunu bacağını kıran çok sayıda vatandaş hastaneye koştu.

Hastane yetkilileri son birkaç gün içinde 15 kişinin buzla kaplı yollarda kayarak kol ve bacağını kırdığını, Ortopedi ve Travmatoloji Servisine başvurduğunu bildirdi. Böyle durumlarda özellikle yaşlıların yürürken dikkatli davranmaları gerektiğini hatırlatan yetkililer vatandaşların adımlarını kısa aralıklarla atmalarını ve kaymayan ayakkabıyı tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu. Servisin son birkaç gündür çok yoğun bir gündemle çalıştığına değinen yetkililer, buzla kaplı yollarda kayarak kolunu bacağını kıran, belini inciten hastalara gereken müdahalenin yapıldığı, durumu ciddi olanların ise hastanede tedavi altına alındığını bildirdi.
40 yaş üzeri vatandaşlarda genellikle el bileği ve kalça kırığı, çocuklarda ön kol ve dirsek kırıklıklarına sıkça rastlandığını vurgulayan yetkililer böyle havalarda yaşlıların çok daha dikkatli davranmaları gerektiğini hatırlattı. Soğukla birlikte bölgede romatizma başta olmak üzere kireçlenme, eklem bölgelerinde şişkinlik ve su toplama gibi problemlerin artmaya başladığını kaydeden yetkililer, vatandaşların böyle sert geçen kış günlerinde yolda yürürken daha dikkatli davranmalarını hatırlattı.

İha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 16:36:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?