3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Çalışan Gazeteciler Günü

AK Parti Kütahya Belediye Başkan Aday Adayı Şükrü Nazlı, 'çalışan gazeteciler günü' sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Basının demokrasinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirten Nazlı, "Basın mesleğinde çalışanlarla çalıştıranlar arasındaki ilişkilerin düzenlenmesi hakkındaki 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği tarih olan 10 Ocak,1961’den bu yana ülkemizde 'çalışan gazeteciler günü' olarak kutlanmaktadır. 10 Ocak 1961’de yürürlüğe giren 212 yasa ile çalışan gazeteciler sosyal, ekonomik bazı kazanımlar elde etmiş, bu yasaya karşı, dönemin büyük gazete sahipleri’nin takındığı tavır ve uygulamaları da Türk basın tarihine '9 patron olayı' olarak geçmiştir. Basın, demokrasimizin vazgeçilmez bir parçasıdır, basın halkın gözü, kulağı ve sesi olarak yönetimle halk arasında bir köprüdür. Basın, kamuoyunun haberdar edilmesi görevini, ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde her zaman yerine getirmiş ve getirmeye devam etmektedir. Bugün, dünya’nın dört bir yanında gelişen olaylardan yazılı ve görsel basın sayesinde haberdar oluyoruz.

Yine ülkemizin her bir köşesinde ki gelişmeleri de basın yolu ile takip ediyoruz. Görevleri için en zor şartlarda çalışan, hayatlarını bile tehlikeye atan basın çalışanlarını tebrik ediyor ve alkışlıyoruz. Basın çalışanlarının, ekonomik ve sosyal sorunlarının en aza indirilerek, görevlerini çok daha uygun şartlar altında yapmaları en büyük arzumuzdur. Her türlü sıkıntıya rağmen, mütevazi imkanlar içerisinde, yaz-kış, gece-gündüz demeden canla başla görevlerini yerine getiren Kütahya’mızın siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü tebrik ediyor, daha güzel çalışma koşulları içerisinde geçirmeleri temenni ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 11:52:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?