3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Cam kemik hastası kıza yardım eli

Kütahya'nın Simav ilçesinde doğuştan “cam kemik” hastalığı (osteogenesis imperfecta) nedeniyle annesinin bebek arabasıyla okula getirdiği genç kıza Simav Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca bilgisayar ile otomatik akülü engelli aracı hediye edilecek.

Kütahya Vali Yardımcısı Ömer Eru, yaptığı yazılı açıklamada, Çitgöl beldesinde yaşayan Nagihan Demiralay (15) ve ailesine sunulan imkanlarla ilgili olarak vakıf tarafından araştırma yapıldığını bildirdi.

Demiralay'ın “kemiklerinde anormal bir kırılganlığa neden olan nadir bir kalıtımsal hastalık” nedeniyle tedavi ve kontrol için 2003 yılından bu yana 3 ayda bir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürüldüğünü belirten Eru, ailesinin yol masraflarının vakıfça karşılandığını ve tekerlekli sandalye verildiğini anımsattı.

Ailesine 2003'ten beri yakacak ve gıda yardımının yanı sıra bin 200 lira yol ve para yardımında bulunulduğunu ifade eden Eru, şunları kaydetti: “Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının yönlendirmesi ile İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce 1 Kasım 2007'den itibaren annesi Halime Demiralay'a bakıma muhtaç olduğundan aylık 460 lira para yardımı yapılmaktadır. Evlerine 12 Şubatta yapılan ziyarette, vakıftan bilgisayar ve otomatik akülü engelli aracı talep edildiği, rahatsızlığı nedeniyle aracı kullanıp kullanamayacağı konusunda sağlık kurulu raporu düzenlenmesi için Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesine götürülmesi gerektiğinin okul müdürü ve ailesine söylendiği belirtilmiştir. Bilgisayar ve otomatik akülü engelli aracı, sağlık kurulu raporu doğrultusunda vakıf tarafından temin edilecektir.”


 

AA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 22:53:17
Güncelleme :18 Şubat 2009 Çarşamba 23:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?