2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Cam kemik hastası Nagehan'ın dramı

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Çitgöl beldesi İlköğretim Okulu'nun 6. sınıf öğrencisi cam kemik hastası Nagehan Demiralay'ın (15) dramı yürekleri dağlıyor.

Her gün annesi Halime Demiralay'ın çocuk arabasıyla okuluna getirip götürdüğü doğuştan kemik hastası Nagehan'ı sınıfında arkadaşlarıyla öğretmenleri kucaklarında taşıyor. Bu yaşına kadar sayısız kez kemikleri kırılan Demiralay ailesinin üç çocuğundan en küçükleri Nagehan, tedavisi için her seferinde Ege Üniversitesi Nöroloji Servisi'ne özel bir araçla tedaviye götürülüp getiriliyor.Nagehan'ın yürüyebilmesi için doktorlarının ayaklarına cihaz takılması gerektiğini ifade eden anne Halime Demiralay, maddi imkansızlıklar yüzünden 15–20 bin TL civarındaki cihazı alamadıkları için Nagehan'ın yürümesinin geciktiğini ifade etti.

Ailenin reisi baba Zafer Demiralay'ın inşaatlarda sıvacılık yaparak geçimlerini temin etmeye çalıştıklarını dile getiren anne Halime Demiralay, maddi imkansızlıklar yüzünden çocuğunu okula bebek arabasıyla getirip götürmek zorunda kaldığını ifade etti.

Nagehan'ın İzmir Ege Üniversitesindeki üç aylık kontrolleri için yol parasını Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın karşıladığını vurgulayan anne Halime Demiralay, okul yolundaki ulaşımda kolaylık sağlayacak motorlu araç için hayırseverlerden yardım beklediklerini dile getirdi. Nagehan'ın ilk dönem teşekkür belgesi alan sınıfın en başarılı öğrencileri arasında yer aldığına dikkat çeken öğretmeni Sema Toktaş, Nagehan'ın okula gelemediği günler arkadaşlarından geri kalmamak için telefon edip kendisinden dersleriyle ilgili bilgi aldığını ifade etti.

Yazı tahtasındaki problemleri çözmek için Nagehan'ı kucağına aldığını anlatan öğretmeni Sema Toktaş, Sosyal ihtiyaçları için Nagehan'ı arkadaşlarının gönüllü olarak kucaklarına aldıklarını ifade etti. En büyük arzusunun arkadaşları gibi bahçede gezip, oynamak olduğunu anlatan Nagehan, parasızlık yüzünden zor günler geçiren ailesinin ekonomik gücü ölçüsünde tahsilini sürdürmek istediğini vurguladı. Kendisine diz üstü bir bilgisayar hediye edecek hayırsevere bir ömür boyu dua edeceğini dile getiren Nagehan, bir gün arkadaşları gibi koşup oynamak için canını bile verebileceğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 23:38:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?