3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Çaresiz baba yardım bekliyor

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, 3 yaşındaki oğlu doğuştan Akdeniz Anemisi (Talasemi)Hastası olan işsiz baba, hayırseverlerden yardım bekliyor.

Yenidoğan Mahallesi'nde oturan baba Mustafa Kulak, (31) Kriz yüzünden bir süre önce Uşak’ta çalıştığı tekstil işinden işten çıkarıldığını söyleyerek, ”Talasemi hastası olan 3 yaşındaki oğlum Halil’in her ay Ege Üniversitesi Hematoloji bölümünde kan aktarımı yapılarak tedavi görmesi gerekiyor. Ateşlendiği zamanlarda ise çevre ilçelerdeki devlet hastanelerine götürerek sadece serum tedavisi uygulayabiliyorlar .Kan aktarımı yapılamıyor. Oğluma yeni yeşil kart aldım. Hastaneye gitmeden önce Kaymakam bey sağ olsun yol giderlerimi karşılıyor. Ancak nereye kadar.

Geçen yıl nisan ayından bu yana parasızlıktan çocuğumu Üniversite hastanesine götüremiyorum. Ege Üniversitesine gittiğimizde ise çocuğumun tedavisi en az 2-3 gün sürüyor. Buradaki konaklama masrafları bizlerin belini büküyor. Çocuğuma ablasında ilik nakli yapılabilmesi için 7 yaşına gelmesi ve iyi bakılması gerekiyor. Ancak biz bir dilim ekmeğe muhtacız. Komşuların yardımıyla ayakta kalmaya çalışıyoruz. Çocuğuma nasıl bakayım?, Bu nedenle 3 yaşındaki çocuğumun şu anki kilosu bir yaşındaki çocuğun kilosu kadar. 4 aydan beri evimin kirasını da veremiyorum. Kriz nedeniyle iş de bulamıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Hayırseverlerden iş veya maddi yardım bekliyorum” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 14:38:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?