7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Çevreye duyarlı öğrencilere ödül

ŞEHİTLER İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNE 'ÇEVREYE DUYARLILIK ÖDÜLÜ'

Kütahya Belediyesi, geri dönüşüm projesine destek veren öğrencileri ödüllendirildi.

3 mahallede kapı kapı dolaşyarak broşür çöp toplama poşeti dağıtarak belediyenin geri dönüşüm projesine destek veren bir grup Şehitler İlköğretim Okulu öğrencileri, yetkililer tarafından kırtasiye malzemesi verilerek mükafatlandırıldı.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Nejat Özturan, "Ambalaj atıklarının kaynağında toplanmasının amacı, ambalaj atıklarının, diğer evsel atıklara karışmadan kaynağında toplanarak, hem ekonomimize hem de çevreye kazandırılmasıdır. Bildiğiniz gibi çevre geleceğimizindir. Bu çevreyi ne kadar az kirletirsek, yeni nesil o kadar rahat olacaktır. Onun için bizler artık velilerden çok çocuklarımıza ve öğrencilerimize güveniyoruz. Sigara kampanyasında olduğu gibi çocuklarımız ve öğrencilerimiz anne ve babalarını evde uyararak sigara içilmemesini sağlıyorlarsa, evlerdeki bu ambalaj atıklarının da yani; kutu, cam, naylon gibi atıkları anne ve babaları uyararak, çöpe karıştırmadan ayrı bir poşet içerisinde toplanıp geri dönüşüm firması tarafından toplanmasını istiyoruz. Geleceğin en büyük sorunu atıklardır. Kütahya’da Katı Atık ve Çöp Deponi Tesisimizin 1. kısmı 17.5 milyon Euro’ya kurulmuştur. Geri dönüşüm tesisleri yeni teknolojilerle kurulmaktadır. Çöpün her şeyinden hem yararlanılmaya çalışılıyor hem de doğada atıkların fazla yer işgal etmemesi sağlanıyor. Şu anda bütün dünya katı atıkları nereye atacağını veya nasıl yok edeceğini düşünüyor. Biz bu deponi alanlarına ne kadar az çöp gönderirsek, ülkemiz hem ekonomik açıdan hem de çevresel açıdan kazanacaktır. O nedenle çalışma arkadaşlarımız okul okul dolaşarak, bu işin önemini siz öğrencilerimize anlatmaya çalışıyorlar. Umarım sizlerde bu durumu iyice kavrayıp, evinizde, sokağınızda bu konunun önemini vurgularsınız. Kendi geleceğinizi kurtarırsınız.Bu projeye dahil olacak yeni mahallelerimiz var. Yunus Emre, Fatih, Yenidoğan mahallelerinde de önümüzdeki günlerde Geri Dönüşüm kampanyası başlatılacaktır. 22 okulumuzda yine bu çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Öğrencilerin ödülleri Belediye Başkan Yardımcı Nejat Özturan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Manak, Temizlik İşleri Müdürü Nihat Helvacı ve Kültür Sosyal İşler Müdürü Hasan Demir tarafından takdim edildi.

ŞEHİTLER İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNE 'ÇEVREYE DUYARLILIK ÖDÜLÜ'
ŞEHİTLER İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNE 'ÇEVREYE DUYARLILIK ÖDÜLÜ'
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2010 Cuma 17:21:00
Güncelleme :10 Aralık 2010 Cuma 17:28:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?