3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Çilek üreticisinin yüzünü güldürdü

Kütahya'nın Simav ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı önderliğinde ilk kez bu yıl tarlalarına çilek eken çiftçiler, mahsullerini peşin para karşılığı Rusya'ya ihraç etmenin mutluluğunu yaşıyor.

İlçede en çok çilek yetiştirilen yerlerden biri olan Koyunoba köyüne giden Simav Kaymakamı Rıza Dalan ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyeti üyeleri, çilek üreticileri ve ihracatçı firma yetkilileriyle görüştü. Çiftçinin mahsulünü kilosu 1,5 TL'den peşin sattığını bildiren Koyunoba Köyü Muhtarı Ahmet Akyüz, kendisinin de 6 dekarlık tarlasından elde ettiği ilk turfanda çilekleri ayaklarına kadar gelen ihracatçıya teslim ettiğini söyledi.

30 çiftçinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı önderliğinde başlatılan 'Bir Köy, Bir Ürün' projesi kapsamında yaklaşık 70 dekarlık bir alana ilk kez çilek ektiğini anlatan Akyüz, vatandaşların ürünün kalitesinden çok memnun kaldığını dile getirdi.

Merkezi Hatay'da bulunan Kara Ali firmasının yetkilisi M. Ali Yeşildağ, Simav'a bağlı 2 bin 200 rakımlı Akdağ'ın eteklerinde kurulu Koyunoba köyünden satın aldıkları çileğin şu an için Türkiye'nin en kaliteli çileği olduğunu bildirdi.

Simav'dan TIR'lara yükledikleri çilekleri Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki tesislerine gönderdiklerini bildiren firma yetkilisi Yeşildağ, ürünün İzmir üzerinden Rusya'ya ihraç edildiğini kaydetti.

Yeşildağ; kalitesi, rengi, aroması ve iriliği dolayısıyla birinci sınıf olarak adlandırdıkları Simav çileğinin tamamına talip olduklarını belirterek, "Simav'da ne kadar çilek çıkarsa hepsini satın alarak Rusya'ya ihraç etmeyi planlıyoruz. Vatandaşa mahsul bedelini peşin olarak ödüyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 16:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?