2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Çilek yüz güldürüyor

Gaz yapmayan fasulyesi, kirazı ve kestanesiyle meşhur olan Kütahya'nın Simav ilçesinde artık çilek de yetiştirilmeye başlandı.

Simav'da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının öncülüğünde tarlasında ilk kez çilek yetiştiren köylü verimden memnun. Çileklerin çiçek açmaya başladığı şu günlerde tüccarın ayaklarına kadar gelerek ürünlerine iyi fiyat vermesinin gelecek açısından kendilerini sevindirdiğini kaydeden Simavlı üreticiler, ilk kez tanıştıkları çilekten bu yıl iyi bir verim bekliyor. Tüccarın çileğe daha çiçekteyken kilosuna 2,5 TL' sı fiyat verdiğini kaydeden Simav'a bağlı Koyunoba Köyü Muhtarı Ali Akyüzü, ilk kez tanıştıkları çilek sayesinde yüzlerinin güleceğini söyledi.

Köyde maddi durumu elverişli olmayan 35 vatandaşın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının önderliğinde 70 dekarlık bir alana ilk kez çilek ektiğini vurgulayan Koyunoba Köyü Muhtarı Ali Akyüzü, çiçek dönemindeki çileklerine daha şimdiden toptancıların ilgi göstermesinin gelecek açısından köylüyü umutlandırdığını kaydetti.

Çilekleri İlçe Tarım Müdürlüğü uzmanlarının kontrolünde yetiştirdiklerinin altını çizen Koyunobalı üretici Mehmet Kelkeser, tüm umutlarını çileğe bağladıklarını bildirdi. Çilekten bu yıl iyi bir verim almaları halinde gelecek yıl tüm köy halkı olarak arazilerin tamamına yakın bir kısmını çilek ile doldurmayı planladıklarını ifade etti. Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri bu yıl ilçe genelinde 3 köyde 60 üreticinin aynı yöntemle toplam 140 dekarlık bir alanda çilek üretimi gerçekleştirdiğini ve tahmini rekoltenin de 100 ton civarında olmasının beklendiğini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 17:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?