8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Çitgöl'de sömestr bereketi

Kütahya Simav'a bağlı Çitgöl beldesindeki Çitgöl Kaplıcalarında sömestri tatili bereketi yaşanıyor.

AK Partili Belediye Başkanı Recep Yalçın, çoğunluğunu Bursa, Uşak, İstanbul ve İzmir'den gelen müşterilerin oluşturduğu tatilcilerin kaplıcadaki mevcut 400 yatağın tamamının dolmasına neden olduğunu ve bu durumun termal tesis ile Çitgöl beldesi ve Simav ilçe merkezini hareketlendirdiğini söyledi.

Romatizma başta olmak üzere kırık-çıkık, cinsel rahatsızlıklar, ruhen ve bedenen görülen yorgunluklar, ekzama, cilt ve deri hastalıkları, nevrit, nevralji, lumbago gibi tam 14 ayrı hastalığa iyi gelen 110 derecelik sıcak şifalı suya sahip Çitgöl Kaplıcalarında sömestri tatilinde doluluk oranının yüzde 100'le ulaşmasından büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Yalçın, Çitgöl Kaplıcalarında yaşanan doluluk oranının aynı zamanda Simav esnafının da yüzünü güldürdüğünü kaydetti.

Kaplıcanın sömestri tatili müdavimlerinden Bursa'lı İbrahim Cebeci isimli Bağ-Kur emeklisi vatandaş, "Çitgöl Kaplıcaları bizde alışkanlık yaptı. 9 yıldan bu yana sömestri tatilinde Çitgöl kaplıcalarına gelmeyi bir gelenek haline getirdik. Bu yıl okulundan takdir belgesi alan torunlarımı da yanıma alarak geldik. Yanımda gelirken 5 aileyi de getirdim. Çitgöl Kaplıcalarında sömestri tatili süresince hem tatil yapıyoruz, hem de hastalıklarımıza şifa buluyoruz. Çitgöl Kaplıcalarında hizmet emsallerine göre hem çok kaliteli hem de çok ucuz" dedi
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2012 Salı 18:46:25
Güncelleme :24 Ocak 2012 Salı 19:05:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?