3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Çitgöllü avcılara çevreci başkan

Kütahya'nın Simav ilçesinin 3 bin 200 nüfuslu en büyük beldesi Çitgöl'ün 150 üyeli Avcılar Kulübü Başkanlığını Recep Güre'den devralan beldenin TEMA sorumlusu çevreci Recep Akgüneş'in (52) ilk işi beldesini ağaçlandırmak oldu.

TEMA Simav Gönüllü Temsilciliği vasıtasıyla ile elde ettiği çam ağırlıklı 400 orman fidanını beldenin muhtelef yerlerine diken Akgüneş, belediyeye önümüzdeki günlerde bin fidan dikmek için kepçe talebinde bulunduğunu söyledi.

Çitgöl beldesinin 1960 yılında bölge halkına tarım arazisi kazandırmak amacıyla devlet tarafından kurutulan 18 bin 500 dekarlık eski Simav Gölünün çevresinde yer aldığına değinen Akgüneş, bir zamanlar Türkiye'nin en güzel avlağı konumundaki Çitgöl'de kuş neslinin neredeyse kalmadığını anlattı. Beldenin ağaçlandırılmasıyla kuş neslinin çoğalmasına yardımcı olmayı amaçladıklarının altını çizen Akmeşe, hedeflerinde birkaç yıl içerisinde Çitgöl'e en az 10 bin civarında çeşitli fidan dikerek beldesini yeşillendirmek olduğunu dile getirdi.

150 üyesinin tamamının sertifikalı avcı olduğunu hatırlatan Akgüneş, işbaşına geldikten kısa bir süre sonra üye sayısının hızla artmaya başlamasından mutluluk duyduğunu dile getirdi, üyelerinin çoğunluğunun kendisi gibi çevrecilerden oluşmasının ileri günlerde yapacakları çalışmalara olumlu yansımasını beklediğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 11:17:39
Güncelleme :15 Ocak 2009 Perşembe 11:24:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?