3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Çizgi film festivali sona erdi

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü tarafından 28-30 Nisan tarihleri arasında 3.sü gerçekleştirilen ve üç gün boyunca devam eden çizgi film festivali 3.gün etkinlikleriyle son buldu.

Çizgi film festival etkinliklerine animatör ve akademisyen olarak katılanlar sektörün durumu ve sorunları ile eğitimdeki gelişmeler, çizgi film, çizgi film teknikleri, çizgi filmin önemi, animasyon gibi konularda seminer ve konferanslar verdiler, bazı uygulama örneklerini izleyicilere gösterdiler. Festivalde ayrıca çizgi film ve öğrenci çizgileri gösterimi de yapıldı.

Festivalin üçüncü günü sabah oturumunda katıldığı yarışmalar ve çizgi filmde kullandığı karakterler ile özellikleri konusunda sinevizyon eşliğinde bir sunum gerçekleştiren akademisyen Rıdvan Çelik, çizgi film üzerine çalışmak isteyen GSF öğrencilerine, “Benim yaptıklarımın ne önemi var” demeyin. Yaptıklarınız mutlaka karşılığını bulur. İşinizi severek yapın.” tavsiyesinde bulundu. Rıdvan Çelik’in, Milli Takım Antrenörü Fatih Terim’in jest, mimik ve hareketlerinden yola çıkarak hazırladığı çizgi film karakteri canlandırması ise izleyenler tarafından çok beğenildi.

Festivalin öğleden sonraki oturumunda ise, adına yarışma düzenlenen, tanınmış çizgi film tasarımcısı Enis Tahsin Özgür de, bazı uygulamaları izleyenlere gösterdi ve çizgi film teknikleri konusunda izleyenleri bilgilendirdi.

Üç gün devam eden çizgi film festivali etkinliklerine katılımın oldukça yoğun olduğu görüldü. Değişik üniversitelerden gelen öğrencilerin yanı sıra çizgi film severler, GSF öğretim üye ve elamanları ile DPÜ’ nün fakülte ve bölümlerinden ve diğer üniversitelerden festivali izlemek için gelen birçok akademisyen de festival etkinliklerini ilgiyle takip ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 00:25:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?