29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Çöplüğün yanında TOKİ konutları

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) bin 52 dairelik toplu konutlarının, Kütahya Belediyesi'nin yıllardır çöp dökme alanı olarak kullandığı bölgenin yaklaşık 800 metre yakınında bulunması, sağlık tartışmalarını da beraberinde getirdi. TOKİ'de oturan vatandaşlar, bilhassa yaz aylarında çöp kokusu yüzünden balkonlarında oturamadıklarını söylediler. Belediye Başkanı Mustafa İça'yı göreve çağıran vatandaşlar, çöplüğün bu bölgeden derhal kaldırılmasını istediler.


Hüseyin Yörür isimli vatandaş, "Biz TOKİ konutlarına taşınalı neredeyse 2 yıl oldu. Bu süre içinde bilhassa yaz ayların zor anlar yaşadık. Şehir çöplüğünden gelen kokular sebebiyle kalkonlarımızda oturamıyoruz. Çöplüğün kaldırılması çok sayıda bölge sakini belediyeye müracaatta bulundu. Ancak şimde kadar herhangi olumlu bir gelişme olmadı. Çöplüğün buradan kaldırılması için illa ki birinin sağlık problemi mi yaşaması lazım?. Eğer çöpler yine buraya dökülmeye devam ederse, yaklaşık 4 bin nüfusun yaşadığı bölgede insan sağlığı tehlike altında kalacak. Yetkililerin çöplüğü buradan kaldırmasını istiyoruz" dedi.


Yörür, çöplükte zaman zaman yangın çıkması sebebiyle de semt halkının zor durumda kaldığını bildirdi. Bölgede bin 104 dairelik ikinci etap TOKİ konutları inşaatlarının da hızla ilerlediği belirtildi.


Belediye yetkilileri ise, toplanan çöplerin bir firma tarafından günlük olarak ayıklanıp imha edildiğini ifade ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 14:51:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?