3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Çöplükler para basacak

Kütahya Belediyesi’nin çöplerin ayrı ayrı toplanmasını esas alan katı atık yönetim sistemi projesi törenle hayata geçirildi. Katı atık yönetim sistemi adı altında hazırlanan poje, katı atıkların kaynağında ayrıştırılmasını esas alıyor.


Belediye Başkanı Mustafa İça, ilk atık kumbarasının faaliyete sokulduğu törende yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği’ne uyum sürecinde belediyelere önemli görev verildiğini belirterek, "Bu görevi yerine getirebilmek için mutlaka halkın şuurlandırılması ve yine bu ana felsefe doğrultusunda projelerin hazırlanması gerekiyor. Katı atık yönetim sistemi adı altında hazırlanan bu proje, katı atıkların kaynağında ayrıştırılmasını esas alıyor. Çöpler tesislere götürülüp her biri orada değerlendirilecek ve böylece geri dönüşüm sağlanacak" dedi.
Cam şişelerin 4 bin yılda, plastik kapların bin yılda, kola kutularının 100 yılda, yün çorapların bir yılda, kağıtların bir ayda yok olduğunu anlatan İça, "İşte bizler çevreyi bilinçsizce attığımız bu atıklarla kirletiyoruz. Bunu önlemek, gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakabilmek için bunların ayrı ayrı değerlendirilmesi gerekmektedir. Bugün atık kumbarası bir çok Avrupa kentinde ve ülkemizde kullanılmaktadır. Biz de ilk kumbarayı bugün Abdurrahman Paşa İlköğretim Okulu’na koyuyoruz. Çinikent’te ise yakında ayrı ayrı torbalarda atıkları toplayacağız. Projeyi öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sahiplenmesini istiyoruz. Güzel bir çevre için hep beraber bu kampanyaya katılalım" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 15:32:19
Güncelleme :9 Şubat 2005 Çarşamba 15:37:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?