20
Nisan
2024
Cumartesi
KÜTAHYA

Çöplükten masal adası yükseliyor

Kütahya Belediyesi, daha önce çöp alanı olarak kullanılan yerde, dünyanın en ünlü masal anlatıcılarından olan Ezop'un Frigya dönemine ait 13 eserinin yer aldığı “Ezop Masal Adası”nı, ay sonunda açacak.

Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan temalı parkta, masal dünyasında yer alan balkabağı, mantar figürlü evler, şato, yel değirmeni ve hayvan maketleri çocukların hayran kalacağı objeler olarak ön plana çıkıyor.

Belediye Başkanı Mustafa İça, gazetecilere yaptığı açıklamada, tematik bahçelerin yer aldığı masal adasında sona gelindiğini söyledi.

Parkın daha önce belediyenin çöp toplama merkezi olduğunu belirten İça, “Bu alan Yedi Göller Bölgesi diye adlandırdığımız çöp toplama yerimizdi. Burasını ıslah ederek, bir milyon metrekare büyüklüğünde bir parka dönüştürdük” dedi.

İça, Ezop'un Frigya'da yaşayan bir Kütahyalı olduğunu ve fabllarının çizgi film olarak tüm dünyada ilgiyle izlendiğini dile getirdi.

Ezop'un, dünyada tanınması dolayısıyla kentin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını düşündüklerini ifade eden İça, şöyle konuştu:

“Ezop Frigyalı ve Kütahyalı'dır. Şu an Frig Vadisi dediğimiz bölge, 3 ilin sınırları içerisinde. Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar illeridir. Masal dünyası içerisinde 88 adet hobi bahçemiz mevcut. Frigya döneminde yaşayan Ezop'un 13 hikayesini burada canlandırdık. Bizler, çocukluğumuzda hep onların hikayesini, masallarını öğrendik. Kabak evleri, peri bacaları, köy evleri gibi yapılan yer aldığı, yalancı çoban, ağustos böceği ve daha birçok masalın canlandırıldığı bu yer, çocukların dünyasına girecektir. Buraya, sinema, restorant, kafe, eğlence merkezi ve kay kay pisti de yaptık. Ayrıca göl manzaralı olta balıkçılığı da yapılabilecek.”

İça, parkın bu ay sonunda açılacağını ve uluslararası arenada çok ilgi çekeceğini de sözlerine ekledi  

AA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2013 Çarşamba 16:59:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?