8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Cübbeli Tavşanlı'da konuştu

YAZAR AHMET MAHMUT ÜNLÜ'NÜN KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

Kasr-ı Arifan Dergisi yazarlarından ve kamuoyunun 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak tanıdığı Ahmet Mahmut Ünlü, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine gelerek konferans verdi. Bimpaş Toplantı Salonu'ndaki konferansa ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.

Konuşmasında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) sünnetinin önemine dikkat çeken Ahmet Mahmut Ünlü, "Allah'ın emirleri Efendimiz vasıtasıyla bizlere iletilmiştir. Ayet-i kerimeleri anlayabilmek için Efendimiz'in açıklamaları ve yaşam tarzı büyük önem arzetmektedir" dedi.

Tavşanlılı vatandaşların konferansa olan ilgisinden fazlasıyla memnun olduğunu belirten Ünlü, "Hepiniz burada Allah kelamı konuşulacak diye geldiniz. Hepinizden Allah razı olsun. Buraya ben değil de bir şarkıcı gelmiş olsaydı burası yine kalabalık olurdu. Ama sizin buraya gelme sebebiniz sırf Allah rızasıdır. Mahşerde beklenen süre de sizin için burada beklediğiniz süre kadar olur inşallah" ifadelerini kullandı.

Gençleri camilerde görünce çok mutlu olduğunu söyleyen Ahmet Mahmut Ünlü, "Önceleri camiler dolmazdı. Şimdi maşallah gençler arasında namaz kılanlar çoğaldı. Cuma namazlarında gençler camilere sığmıyor. Bu berekettir. İnşallah bu bereket artar. Böyle maneviyat olduğu sürece bu toplum zulüm görmez" diye konuştu.

Bir kişinin ne zaman öleceğini kesinlikle bilemeyeceğini söyleyen Ahmet Mahmut Ünlü, "Eğer bir kişi ne zaman öleceğini bilseydi aklı fikri ölümde olurdu ve bu kişide psikolojik bozukluklar meydana gelirdi. Ancak Yüce Allah kişinin ölüm saatini bildirmemiş" dedi.

Namaz ibadetinin farz olduğunu ve Allah'ın kesin emirlerinden olduğunu dile getiren Ahmet Mahmut Ünlü, "Namazımızı kesinlikle kılmalıyız. Namaz dinin direğidir. Namaz, insanı frenler. Bir kişi eğer namaz kılıyorsa, hayatını namaza göre yön verir. En basitinden bir kişi eğer bir yere gitme söz vermeden önce namaz vaktini hesaplar. Ancak namaz kılmayan kişinin önü açıktır. Düzensizdir. O yüzden namaz maneviyat olarak bizi doyurduğu gibi maddi hayatımızı da düzene sokmaktadır" ifadesini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 13:45:00
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 19:10:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?