29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

'Cumhurbaşkanlarını millet seçecek'

AK Parti Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu, milletin Cumhurbaşkanını kendisinin seçeceği düzenlemenin yapılmasıyla demokratik bir sürecin başladığını bildirdi.

Ordu, Tavşanlı'da yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor bir ülke olduğunu kendisinin de 6 yıldır Ankara'da gözlemlediğini söyledi.

Türkiye'nin, TBMM iradesinin her anlamda milletin arzu ettiği etkinliği bulamayan bir ülke olduğunu anlatan Ordu, "Bu fotoğrafı geçtiğimiz süreçte herkes gözlemledi. Ülkemizde çok önemli gelişmeler oldu. Anayasa gereği yürütme yargı ve Cumhurbaşkanlığı sürecinde daha çok halkın iradesinin yansıya bileceği bir süreç başlatıldı. Artık millet kendi Cumhurbaşkanını seçecek. Bundan önce halkın iradesinin dışında bir takım kuvvetler tarafından etki edilerek kriterlerin halkın menfaatlerine uygun olmasına bakılmaksızın kuvvetlerin idaresi altında Cumhurbaşkanları seçiliyordu. Bu durum tarihe karışmak üzere" dedi.

DANIŞTAY SALDIRISI

Ordu, Türkiye'de henüz demokrasinin tam anlamıyla yerleşmediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Kavramı doldurulamayan devlet içerisinde kendilerine yer bulmuş adı sanı belli olmayan kişilerin kurumların yer aldığı söylenir dururdu. Buna ilgili de bir takım gelişmeler yaşanıyor. Adam öldürme noktasında birçok suça karışmış kişiler karşısında istihbarat ve devlet kurumları tarafından önlem alınmadığı konusundaki endişelerin ne kadar doğru olduğu ortaya çıkmıştır. Danıştay saldırısından sonra yapılan cenazede bir grup milletvekili ile biz de yerimizi aldık orada. Bize de birtakım tacizlerde bulunuldu. Gördük ki o grup cenaze için oraya gelmemiş, birtakım güçler tarafından organize edilmişler. Onlar planlı ve programlı bir şekilde provakatif amaçlı orada bir kısım medyanın da yardımıyla cenaze töreninde sanki AK Partili milletvekillerine tepki varmış gibi gösteriliyor."

AK PARTİ'NİN KAPATILMASI DAVASI

Ordu, suikastler ve bulunan bombalarla AK Parti'nin kapatılma davasına kadar olayların getirildiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bu bizim önümüze konulan bir takozdu. Bunları Türkiye'nin demokrasi konusunda çok mesafe alması gerektiğini belirtmek için anlatıyorum. Yakın zamanda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine gittim. Bir tarafta DEHAP ve PKK ile sadece AK Parti kalmış. Zaman zaman bu hükümetin Başbakanı çok acımasızca eleştiriliyor ama oraya gidildiğinde görünen şu; eğer Doğu'da bu hükümet terör karşında yaptığı eylemlerle orada sevgi kazanmışsa bu durum takdir edilmeli Bu yapılmış olmasaydı terör örgütünün gücü daha fazla olacaktı. Bu daha mı güzel olurdu?"

Güneydoğu'da bir köyde camiye gittiğini anlatan Ordu, "Köyde bir camiye gittim. Orada o kadar güzel bir konuşma yapıldı ki, çok hoşuma gitti. Orada bir konuşma yapmak istedim ve sıfatımı o anda açıkladım. Milletvekili olduğumu kimse bilmiyordu. Başbakanımızın ifade ettiği gibi bayrak ve toprak konusunda birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğini ifade ettik. Oradaki insanlar hükümetin bir milletvekilini görmekten çok mutlu oldular. Bölgede kürt milliyetçiliği konusunda istismar edilecek birçok nokta var. Ancak hükümetin varlığını hissetmeleri bile birlik ve bütünlüğe önemli zemin hazırlıyor. Kütahya milletvekili olarak bizi orada çok iyi karşıladılar. (Bölgede yaşayan insanlarımız terörün verdiği zararın bilincinde) denildi. En büyük sorunumuz PKK. Hükümet de terörle mücadele konusunda gerekli adımları atıyor" diye konuştu.

KÜRESEL EKONOMİK KRİZİN YANSIMALARI

Ordu, küresel krizin ABD'de başlayarak Avrupa'ya sıçradığını anımsattı. Bu daralmalar karşısında Türkiye'nin bu süreçten mutlaka etkileneceğini bildiren Ordu, "2009 içerisinde ülkemizin en az zarar görmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda AK Parti yerine başka bir siyasi irade olsaydı ne olurdu diye biraz düşünürsek, elde ettiğimiz başarı ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

YEREL SEÇİMLER

Konuşmasında yerel seçim sürecine de değinen Ordu, şöyle dedi: "Belediye başkanlığı sürecinde devam eden arkadaşlarımız var. Bir sorun görülmüyor. Müracaatlar devam etmekte. Önümüzdeki süreçte adaylarımızı açıklayacağız. Belediye başkanlığı zor bir görev. Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır ile ilgili şunu söyleyebilirim; toplumdan aldığı sinyalleri iyi analiz edip halka ait olan değerleri en iyi şekilde değerlendirmektedir. Başkanımız elinden gelen tüm gayreti gösterdi. Hiçbir şaibeye yer vermeden belediyeye ait tüm projeler hayata geçiriliyor. Biz başkanımızın performansından memnunuz. Ben muhalefette olan bir başkanken bu durumun verdiği sıkıntıları biliyordum. Merkezi yönetimle uyumlu çalışan bir belediye başkanı yapacağı çalışmalarda daha emin adımlar atabilmekte. Her zaman olduğu gibi başkanımıza destek olmaya devam edeceğiz."

GLİ MÜESSESESİNE İŞÇİ ALIMLARI

Ordu, Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) Müessesesindeki yatırımlara ilişkin bir soruya şöyle cevap verdi:

"AK Parti, 2002 yılında iktidarı devraldığında bölgemizde 250 bin ton kömür vardı. 200 bini yer altında, 50 bin tonu yer üstündeydi. Üretim oranı da az idi. Kamu eli ile yer altından yatırım yapılarak çıkartılması için müracaat edilmiş ve bu talep reddedilmiş, özel sektörün yapması istenmişti. Biz bu raporu alarak 2005'te Devlet Planlama Teşkilatı uzmanlarını getirerek yer altından kömür çıkartmamız gerektiğini anlattık. Bu süreçle gidilirse 5 yıl içinde açık ocağın biteceğini ve GLİ'nin bir Değirmisaz'a döneceğini belirttik. Onlar da bunu gördü ve kamu eliyle 2005 ve 2006 yıllarında yatırım programına alındı. Böylece yaklaşık 2 milyon ton kömür çıkartılmak üzere yatırıma alındı. 85 milyon YTL'lik bu yatırım sayesinde 2010 yılında bitmesi planlanan bir yatırımla ilgili çalışacak insan sayısı da belirleniyor. Bölgemizden kamuda çalışacak 460 işçi alınacak."

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 16:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?