8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Dağ yolu 20 yıldır asfalt bekliyor

KÜTAHYA'NIN ASFALTLA TANIŞMAYAN TEK YOLU...

Kütahya merkeze bağlı Akoluk köyünü, Makasalanı ve Eskişehir'in Seyitgazi ilçesine bağlı Göcenoluk köyünü birbirine bağlayan ve yöre halkı tarafından sürekli olarak kullanılan 7 kilometrelik stabilize dağ yolunun yaklaşık 20 yıldır hiç asfaltlanmadığı bildirildi.

Stabilize yolun düzelmesi için Orman Bölge Müdürlüğü'ne, daha sonra da asfalt atılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne müracaatta bulunduğunu belirten Akoluk köyü muhtarı Hüseyin Cengiz, "Köyümüzü Göcenoluk ve Makasalanı köyüne bağlayan 7 kilometrelik dağ yolunun düzeltilip, asfalt atılmasını istiyoruz. Bu yol bölge halkı tarafından sürekli olarak kullanılmaktadır. Bilhassa yağışlı havalarda sürücüler yolda ilerlemekte zorlanıyor. İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı'nın bizim derdimize bir çare olacağını umut ediyoruz" dedi.

Muhtar Cengiz, 7 kilometrelik yolun istikametinden 4 yıl önce Eskişehir'in Seyitgazi ilçesine bağlı Kırka beldesine BOTAŞ tarafından götürülen doğalgaz boru hattı döşenmesi sırasında stablize olan yolun bozulduğunu, ancak firma tarafından tekrar düzeltilmediğini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2010 Salı 10:16:00
Güncelleme :26 Mayıs 2010 Çarşamba 02:11:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yükselkoca IP: 88.246.13.xxx Tarih : 27.05.2010 22:37:18

milletvekillerimizin çok yırtıcı olmasından kaynaklanıyor .TABİ BİZİMDE KOYUN OLMAMIZDAN