15
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Dağlarda kurt avı başladı

KÜTAHYA'DA 200 KİŞİ DAĞLARDA KURT AVINA ÇIKTI

Kütahya'nın Simav ilçesinde bir kişiyi öldüren, bir kişiyi de yaralayan kurdun öldürülmesinin ardından, bölgede yabani kurtların yeni bir saldırı gerçekleştirme ihtimaline karşı operasyon başlatıldı.

Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, dün akşam saatlerinde ilçeye bağlı Yağmurlar köyünde vurulan hayvanın katil kurt olması ihtimalinin yüksek olmasına rağmen, benzer şikayetlerin devam etmesi üzerine bölgede iki günlük sürek avı başlattıklarını bildirdi. Jandarma nezaretinde Çulhalar köyü yakınlarında başlayan sürek avına; Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü, Kütahya Dumlupınar Av Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Federasyonu, Simav İlçe Tarım Müdürlüğü, Kütahya, Simav, Tavşanlı, Altıntaş ve

Şaphane'den gelen yaklaşık 200 avcı destek verdi.

Dumlupınar Av Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Federasyonu Kütahya İl Başkanı Süleyman Yiğit, kurt haricinde yabani hayvanların avlanmasının yasak olduğunu bildirdi. Daha sonra gruplar halinde bölgeye dağılan avcılar sürek avını başlattı. Avcılardan bazıları yüksek ağaçlarda, bazıları da yol kenarlarında siper alarak beklerken, sürek avının yarın da devam edeceği bildirildi.

KÜTAHYA'DA 200 KİŞİ DAĞLARDA KURT AVINA ÇIKTI
KÜTAHYA'DA 200 KİŞİ DAĞLARDA KURT AVINA ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2011 Cumartesi 15:03:05
Güncelleme :16 Nisan 2011 Cumartesi 18:24:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?