30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

'Daha fazla tahammülüm kalmadı'

Kütahya'nın Simav ilçesine, 22 Milyon YTL değerinde 100 yataklı "Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi" yaptırmak için 6 aydan bu yana verdiği bürokratik mücadelelerden yorgun düşen 76 yaşındaki hayırsever keresteci Nurullah Koyuncuoğlu," Devlet elini çabuk tutmalı. Yaşım kemale erdi. Ölmeden önce dünya gözüyle ekmeğini yediğim memleketime hastane yaptırmak istiyorum. Ancak devlet bana bir türlü yer gösteremedi. Bu iş için kendime ait şehir merkezi ve Eynal Kaplıcalarındaki 30 ar bin metrekarelik arsalarımı da yeterli bulmuyorlar. Daha fazla tahammülüm kalmadı" diyerek sitemde bulundu.


Doğup büyüdüğü ve iş yaptığı memleketi Simav'a bu güne kadar 3 okul, iki cami ve 10 minare yaptırarak vatandaşların hizmetine sunan bunun yanında sayısız pek çok hayır işlerine katkı sağlayan ünlü işadamı Nurullah Koyuncuoğlu şimdi de AB kriterlerine uygun bir hastane yaptırmak için altı ay önce Sağlık Bakanlığına başvurdu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın hastanenin yapımı için ilçede bu iş için gerekli 40 veya 50 bin metrekarelik bir arazinin bulunup kendisine teslim edilmesini istemesine rağmen bakanın bu isteğinin bir türlü yerine getirilememesinden yakınan Koyuncuoğlu," Devlet, hastanenin yapımı için uygun arsayı bana teslim edemiyor. Bunun yanında hastanemi şehir merkezi ve Eynal Kaplıcalarındaki şahsıma ait 30 ar bin metrekarelik arsalarıma yaptırayım diyorum, buna da olmaz diyorlar. Hastane yaptırma işim yılan hikayesine döndü. Beklemekten sıkıldım. Devlet elini çabuk tutmalı. Yaşıtlarımdan kimse kalmadı. Bir an önce hastaneyi yaptırıp hemşerilerimin hizmetine sunmak istiyorum." diye konuştu.
Hastane inşaatına başlanamamasından kendisi gibi Simav halkının da huzursuzluk duyduğunu dile getiren Koyuncuoğlu," Vatandaşlar her gün işyerime gelip durumu soruyorlar. Simav halkının büyük çoğunluğu "100 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi"nin Eynal Kaplıcalarındaki hazineye ait 24 bin 500 metrekarelik hazine arazisi üzerine yapılmasını istiyor. Belediye izin vermesine rağmen devlet buna da yanaşmıyor. Şayet devlet Eynal Kaplıcalarındaki 24 bin 500 metrekarelik hazine arazisine inşaat izni verirse buraya yakın yerlerde şahsıma ait 30 bin metrekare civarında arazilerim de var. Bu arazilerimi hazine arazisi ile birleştirip hayalimdeki hastaneyi yaptırabilirim. Bu durumdan benim kadar Simav halkının da mutlu olacağını düşünüyorum" diyerek yetkililerin elini çabuk tutmalarını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 17:37:08
Güncelleme :14 Ekim 2008 Salı 17:41:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?