3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Dar gelirli öğrencilere kurs imkanı

Kütahya Belediyesi ile Özel Zafer Dershanesi arasında kurs protokolü imzalandı.

Protokolün imzalanmasından önce bir konuşma yapan AK Partili Belediye Başkanı Mustafa İça, şunları ifade etti: “Daha önce kentimizdeki dershanelerimizle ortak bir takım çalışmalar yapmıştık. Bugün buna bir yenisini daha ekliyoruz. Öncelikle Zafer Dershanesi sahibi Metin Zeybek ve bütün yönetimine Belediyemiz adına minnettarlığımı bildirmek istiyorum. Protokolün içeriği şöyledir; Kütahya Belediyemiz özellikle maddi durumu iyi olmayan öğrencilere ÖSS, SBS sınavlarına hazırlık amacıyla bir takım kurslar açacaktır. Bu kurslar, SBS’ye hazırlık olarak, Matematik, Fen Bilimleri, Türkçe, Sosyal Bilimler. ÖSS’ye hazırlık olarak Matematik, Fizik, Kimya, Türkçe, Biyoloji derslerini kapsayacaktır. Kütahya Belediyesi Sosyal Tesislerimizde Belediye Eğitim Dershaneleri şeklinde dershaneler oluşturduk.

Bu kurslarda 6. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrenciler yararlanacaktır. Kursun açılabilmesi için en az 10 öğrencinin olması gerekmektedir. Öğrencilerimiz, maddi durumları ile ilgili mahalle muhtarlıklarından alacakları gelir durumu belgesi ile Zabıta Müdürlüğümüzce tetkik edileceklerdir. Başarı durumunda bir önceki dönemin karnesi baz alınacaktır. Yaz ve kış dönemleri olmak üzere ayrı ayrı kurslar açılacaktır. Buradaki tüm yayın desteği; kitap, dergi, test, deneme sınavı gibi, Özel Zafer Dershanesi tarafından bedelsiz olarak sağlanacaktır. Eğitimleri profesyonel hocalar verecektir. Ders programı Özel Zafer Dershanesi tarafından hazırlanacaktır. Bu kursların ilanını Kütahya Belediyemiz yapıp, başvuruları toplayacak, Özel Zafer Dershanemizde kendi değerlendirme şartlarına göre değerlendirmesini yapıp, kurslar için gerekli olan kursiyerleri belirleyecektir. Yaz kurslarına 1-15 Haziran tarihleri arasında duyuru ile başvurular yapılacaktır. 15-30 Haziran tarihleri arasında da değerlendirme ve seçmeyi tamamlayacağız. 01 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında da kurslarımız devam edecektir. Kış kursları için 01-08 Eylül tarihleri arasında başvuru duyularını yapacağız. 09-14 Eylül tarihleri arasında değerlendirmeyi yapacağız.

15 Eylül’den 1 Haziran’a kadar kurslar devam edecektir. Bu kursların süreleri konusunda dershanemiz yetkilidir. Böylesine kapsamlı bir eğitime destek programı, Kütahya Belediyemizin Sosyal ve Kültürel anlamda daha aktif bir çalışmaya girme aşamasında olduğunun işaretidir. Yukarıdaki sayılan şartlar dahilinde, kurslarımız için diğer dershanelerimizde eğer böyle bir talepte bulunurlarsa memnuniyetle bunu yaygınlaştırmak isteriz."

Özel Zafer Dershanesi sahibi Metin Zeybek de yaptığı açıklamada, kendilerine yer konusunda yardımcı olan Kütahya Belediyesi'ne teşekkür ederek, Kütahya’nın eğitimde daha iyi noktalara gelmesi için yürüttükleri çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Daha sonra Belediye Başkanı Mustafa İça ve Özel Zafer Dershanesi sahibi Metin Zeybek kurs protokolü 'hayırlı olsun' temennisi ile imzalandı.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 18:32:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?