26
Nisan
2024
Cuma
KÜTAHYA

Demirciköy'de büyüleyen şelale

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Demirciköy beldesindeki "Su Uçtu Şelalesi" sergilediği eşsiz manzarasıyla görenleri büyülüyor.

Bin 250 rakımlı Simav Dağının eteklerinden süzülerek 5 kilometre uzaklıktaki Simav Çayına dökülen şelalenin seyri izleyenlere doyumsuz bir manzara sunuyor. Simav Çayına ulaşıncaya kadar içerisinden geçtiği Demirciköy beldesinde çok sayıda basamakları aşarken sergilediği doyumsuz manzarası ile göz kamaştıran şelale, yağışlara bağımlı olarak haziran veya temmuz aylarına kadar izleyenlere görsel bir zenginlik sağlıyor.

Demirciköy Belediyesi meclis üyesi Bekir Ok, 52 metre yüksekten dökülerek Simav Çayına karışan Su Uçtu Şelalesi'nin bulunduğu Çevrez mevkinin, keşfedilmeyi bekleyen turizm harikası bir yer olduğunu kaydetti. Şelaleden sadece görsel olarak yararlanabildiklerini, ancak berrak suyundan ne içmede ne de sulamada yararlanamadıklarını ifade eden Ok, "Bu tertemiz berrak kaynak suyu heba olup gidiyor. Yararlanamıyoruz" dedi.

Simav dışında fazla bilinmeyen şelalenin, keşfedilmeyi bekleyen saklı bir cennet olduğunu dile getiren Yenen, "Su Uçtu Şelalesi'nin görünümü Niagara Şelalesini andırıyor. Sunduğu görsel şölen ile izleyenleri büyülüyor. Ancak yakınına ulaşmak hiç de kolay değil. Yolunun yapılması ardından da turizme kazandırılması gerekiyor" dedi. 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2013 Çarşamba 16:38:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?