3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Deprem korkusu ev sattırıyor

5 büyüklüğündeki depremin ardından artçıların devam etmesi yüzünden hayatın halen normale dönmediği Kütahya’nın Simav ilçesinde, deprem şokunu üzerinden atamayan yüksek katlı dairelerde oturan çok sayıda ev sahibi vatandaşın, dairesini düşük fiyata satmak amacıyla emlakçılara akın ettiği bildirildi.

Simav Emlak Alım ve Satımı Aracı Hizmetleri Fahri Başkanı İsmail Hakkı Müdüroğlu, bu günlerde yüksek katlı binalarda oturan çok sayıda vatandaşın dairesini satmak üzere kendilerine yoğun talepte bulunduklarını ifade etti. Dairesini satmak isteyen vatandaşların eskiye göre fiyatları yüzde 20’ye hatta yüzde 30’lara varan oranlarda düşürmesine rağmen hiç alıcı çıkmadığına dikkat çeken Müdüroğlu, deprem şokunu üzerinden atamayan vatandaşların bu günlerde tek katlı bina yapmak üzere arsa aradıklarını dile getirdi. Müdüroğlu, ”Dairesini satacak çok, alıcı yok. Yüksek katlı daireler para etmiyor. Halk tek katlı binalara daha fazla rağbet gösteriyor” dedi.

Şehrin en işlek yerlerinden Kışla Caddesi'nde vatandaşların eskiden 150 bin TL istediği bir binanın fiyatının bu gün deprem yüzünden 110 bin TL'ye kadar düşmesine karşın alıcı çıkmadığını vurgulayan Müdüroğlu, dairesini satmak isteyen vatandaşların çokluğu yüzünden bürosunun vitrinlerinde satılık daire ilanı asacak yer kalmadığını ifade etti. Artçı depremlerin halen devam etmesi yüzünden hayatın normale dönmediği Simav’da panik içerisinde ilçeyi terk eden üniversiteli öğrencilerin de büyük bir bölümünün ilçeye dönmedikleri öğrenildi.

Deprem yüzünden Simav’da konut fiyatlarının önemli ölçüde gerilemesi haberlerinin yaygınlaşması üzerine bölgeye çok sayıda yabancının akın ettiğini ve konut ve arsa fiyatları araştırdığını belirten Simav Emlak Alım ve Satımı Aracı Hizmetleri Fahri Başkanı İsmail Hakkı Müdüroğlu, Bursa, Uşak ve İzmir ilinden gelenlerin başı çektiğini ifade etti.

Simav’ın doğal güzellikleri, termal zenginlikleri, jeotermal enerjiyle ısınması ve kaplıcalarıyla ünlü olmasının dışardan gelenlenler açısından bir cazibe oluşturduğunu vurgulayan Müdüroğlu, Simav’da yüksek katlı binalarda oturanların da deprem şoku nedeniyle dairelerini satmak üzere sıraya girdiğini, satmak isteyenlerle alıcıların bir araya geldiği bürosunda sabahtan akşama kadar kıyasıya bir pazarlığa tanık olduklarını kaydetti.

Müdüroğlu, Simav’dan konut almak isteyenlere tavsiyede bulunarak depremi fırsata dönüştürmelerinin tam zamanı olduğuna dikkat çekti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 23:29:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?