2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Deprem korkusu öğrencileri kaçırdı

Dumlupınar Üniversitesi'ne (DPÜ) bağlı Kütahya'nın Simav Teknik Eğitim Fakültesi (STEF) ile Simav Meslek Yüksekokulu (SMYO) da eğitim gören iki bin dolayındaki öğrenciden yarıdan fazlasının geçtiğimiz Salı sabah saatlerinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin korkusuyla terk ettikleri okullarına geri dönmedikleri, devam eden öğrencilerin de her an yeni bir deprem endişesi içerisinde eğitim ve öğretimlerine devam ettikleri ortaya çıktı.

DPÜ Yapı Dairesi Başkanlığı ile Kütahya Bayındırlık İl Müdürlüğü teknik heyetinin depremde hasar gören okulun Simav kampusundaki binalarında birlikte incelemelerde bulunduğunu kaydeden fakültenin Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Rüştü Güntürkün ile Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Korkmaz, teknik heyetin kendilerine sunduğu raporda bazı duvarları çatlayan binaların eğitim ve öğretim açısından her hangi bir sorun oluşturmadığını anlattı.

Fakülte ve meslek yüksekokulu yöneticileri deprem korkusu yüzünden eğitim ve öğretimlerini aksatan bin dolayındaki öğrenciye okullarına dönme çağrısında bulundu.

Depremin yaşandığı Salı günü DPÜ yönetimi tarafından okulun bir günlüğüne tatil edildiğine dikkat çeken fakülte ve meslek yüksek okulu yöneticileri 10 gün içerisinde depremin yeniden yaşanacağı yolunda ortaya atılan iddialarında bilimsellikten uzak hayal ürünü iddialar olduğunu ifade etti.

Deprem korkusuyla okullarını terk eden bin dolayında öğrencinin ailelerine de seslenen Simav Teknik Eğitim Fakültesi ve Simav Meslek Yüksekokulu yöneticileri ailelerden öğrencileri Simav'a göndermeleri uyarısında bulundu. Yöneticiler geçtiğimiz Salı sabah saatlerinde Simav'da meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan artçı sarsıntılarında giderek azaldığını ve öğrenciler açısından korkulacak bir durumun kalmadığını dile getirdiler. Okullarına devam eden fakülte ve meslek yüksekokulu öğrencileri de arkadaşlarına göndermede bulunarak, "Simav'da hayat normale döndü, korkulacak bir durum yok.Vatandaşlar evlerine, esnaflar da işyerlerine geri döndü. Sizlerde okulunuza geri dönün" çağrısında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 17:49:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?