2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Depremde 2 kişi yaralandı

Kütahya'nın Simav ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde 2 kişinin yaralandığı bildirildi.

Sabah saatlerinde meydana gelen deprem, ilçe halkı arasında büyük paniğe sebep oldu. Mehmet Akif Önal adlı şahıs, camdan atlarken yaralandı. 6 yaşındaki Özcan Alasulu adlı çocuk ise yolda yürürken başına kiremit düşmesi sonucu yaralandı. Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 2 kişi ayakta tedavi edildi.

Öte yandan, Keklik Tepe Mahallesi'nde bulunan Nurullah Koyuncu Camii'nde büyük hasar meydana geldi. Caminin kubbelerinde ve duvarlarında büyük çatlarlar oluşurken, çiniler yerlere döküldü. Cami imamı Gültekin Erbüken, "Cami ibadete kapatıldı. Camide o anda namaz kılınmaması faciayı engelledi" dedi.

Depremin ardından Simav'a giderek incelemelerde bulunan Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, 5 koldan hasar tespit çalışmalarına başlandığını söyledi. Vali Kocatepe, Simav Endüstri Meslek Lisesi'nin bir bölümü ile Osmanbey İlköğretim Okulu'nun bir bölümünün hasar gördüğünü, bu yüzden okulların tahliyesine karar verildiğini açıkladı. Kocatepe, "Bunların dışında önemli bir hasar yok. Bazı binalarda ufak tefek çatlaklar var. Simav halkına geçmiş olsun diyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 14:23:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?