16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Depremzedeler karanlıkta kaldı

ENGELLİ DEPREMZEDELERİN ELEKTRİĞİ KESİLDİ

19 Mayıs’taki 5.9’luk depremin vurduğu Kütahya Simav’da Muradınlar Mahallesinde konuşlandırılan Deniz Feneri Derneğine ait 69 prefabrik konutta kalan engelli depremzedelerin elektriklerinin gece yarısı kesilmesi tepkilere neden oldu.

Geceyi karanlıkta geçiren depremzedeler, elektriklerinin Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketince (OGEDAŞ) abonman bedellerinin ödenmemesinin sebep gösterilerek kesilmesine bir anlam veremediklerini söyledi.

Kendilerinin bu hususta hiçbir suçu günahı bulunmadığını ileri süren 264 depremzede, elektriklerine yeniden kavuşmak için siyasiler başta olmak üzere yöneticilerin kapısını çaldı.

Kaymakam Yüksel Ünal, Deniz Feneri Derneğinin Muradınlar Mahallesinde oluşturduğu prefabrik konutlara Muhtarlar Derneği aracılığı ile yerleştirilen engelli vatandaşların seçiminde acele kararlar verildiğini ve bunun sonucunda gerçek hak sahibi olmayanların da bu konutlardan yararlandırıldığını kaydetti.

Deniz Feneri Derneğine ait prefabrik konutlara yerleştirilen engelli vatandaşların durumlarının yeniden ele alınacağını bildiren Kaymakam Yüksel Ünal, “ Şimdi bu konutlarda kalan gerçek hak sahiplerini belirleyip abonman bedellerini kaymakamlık olarak biz ödeyeceğiz. Gerçek hak sahiplerini bu hususta mağdur etmeyeceğiz. Gerçek hak sahibi olmayıp ta konutlarda kalanlar ise elektrik abonman ücretlerini kendileri yatıracaklar. Bun onların sorunu” şeklinde konuştu

Elektriği kesilen depremzedelerden İdris Çakır(52), “600 liralık abonman ücreti ödenmediği gerekçesiyle elektriklerin haber verilmeden kesilmesini çok yanlış buluyorum. çok yanlış bir işlem olduğunu ve bu haksızlığın bir an önce giderilmesini beklediklerini söyledi.

ENGELLİ DEPREMZEDELERİN ELEKTRİĞİ KESİLDİ
ENGELLİ DEPREMZEDELERİN ELEKTRİĞİ KESİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2011 Perşembe 12:45:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?