3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Dev arıtma tesisi ihale aşamasında

Kütahya’nın Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, Simav’ı kirlilikten kurtaracak olan 7 milyonluk dev arıtma tesisi’nin ihale aşamasına geldiğini söyledi.

Simav’ı kirlilikten kurtaracak arıtma tesisinin hayata geçirilmesi için Simav belediyesi başta olmak üzere Yeşilköy, Naşa, Kalkan, Beyce, Demirciköy ve Çitgöl belde belediyelerinin de ortaklığında birlik oluşturarak güçlerini birleştirdiklerini kaydeden Simav’ın Bağımsız Belediye Başkanı ve Simav Arıtma Tesisi Birlik Başkanı Rıza Özdemir, encümen üyeleri Halil Gündüz, Mehmet Yonar, Hüseyin Güneri, Süleyman Özkan, İdris Aydemir ve Yusuf Ertosun ile gerçekleştirdikleri encümen toplantısında tesis ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdiklerini dile getirdi.

Tesisin hayata geçirilmesi için her türlü hazırlığın tamamlandığını kaydeden Özdemir, tesis için gerekli 7 milyon TL’nin bir kısmının birlik üyesi belediyelerin katkı paylarından, kalan önemli bir kısmının da Çevre ve Orman Bakanlığı ile İller Bankası ve benzeri kurumlardan kredi yoluyla talep edileceğini kaydetti. Özdemir, ilçenin Çitgöl ile Naşa beldeleri arasında bir yere yapılması planlanan tesisin 2014 yılına kadar yetiştirilmesine çalışılacağını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 15:05:20
Güncelleme :3 Mart 2009 Salı 15:22:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?