7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Dev mantar görenleri hayrete düşürdü

GEDİZ'DE DEV MANTAR GÖRENLERİ HAYRETE DÜŞÜRDÜ

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, köy muhtarının bulduğu dev mantar görenleri hayrete düşürdü.

İlçeye bağlı Tepepınar Köyü Muhtarı Ali Akdağ (49) tarafından Meşelik Mevkisinde bulunan külahlı beyaz mantar 1 kilo 600 gram ağırlığında.

Köy Muhtarı Ali Akdağ, bölgede yaygın olarak bilinen espit, kızılca, höbelen, fos, kayın ve pirpirim adlı mantarların vatandaşlar tarafından toplanarak tüketildiğini hatta pazarlarda satışa çıkarıldığını söyledi.

Tepepınar köyü kırsalında yetişen Meşe Mantarının diğerlerine göre daha lezzetli ve risksiz olduğunu belirten Muhtar Ali Akdağ, Meşe Mantarının köy halkı tarafından adeta et gibi önemli bir besin kaynağı olarak görüldüğünü ifade etti. Bu güne kadar hiç böyle büyük bir mantara rastlamadığını, dev mantarı gördüğünde şaşırdığını dile getiren Muhtar Ali Akdağ, "Meşe mantarının oldukça iri yetiştiğini bilirim ama böylesini ilk kez görüyorum. Bulduğumda itina ile topraktan çıkardım ve merak edenleri göstermek üzere köye getirdim. Görenler hayretle bakıyor. Son zamanlarda yağışların güzel olması mantar bereketini artırdı. Hiç satmayı düşünmedim. Birçok kişinin topladığı mantarları ilçe merkezine getirerek 5 - 10 TL arasında sattıklarını duydum. Ben yıllardır mantar topluyorum kötü bir vaka ile karşılaşmadım. Ancak mantarı tanımayanların doğadan mantar toplamalarını sakıncalı buluyorum. Her doğal mantar yenmez, yenecek mantarı iyi tanımak lazım. Tanınmayan mantar tehlikelidir" dedi.

Muhtar Akdağ, topladığı mantarları evde kendisinin yemek yaptığını, doğal mantarın çok lezzetli ve farklı olduğunu sözlerine ekledi.

GEDİZ'DE DEV MANTAR GÖRENLERİ HAYRETE DÜŞÜRDÜ
GEDİZ'DE DEV MANTAR GÖRENLERİ HAYRETE DÜŞÜRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2010 Salı 11:47:05
Güncelleme :30 Kasım 2010 Salı 22:17:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?