2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Devlet belediye el ele okul yenilendi

Kütahya'nın Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, devlet ve belediye dayanışmasıyla onarılan 18 derslikli Kuşu Nurullah Bayram İlkokulunda incelemelerde bulundu.

1993 yılında inşa edilen üç katlı okulun sil baştan onarımı için yaklaşık 60 bin TL civarında bir harcama gerçekleştirildiğini ifade eden Sevgi, paranın 30 bin TL'nin Kütahya İl Özel İdaresi, kalan 30 bin TL'nin de Kuşu Belediyesince karşılandığını dile getirdi.


Onarım çalışmaları çerçevesinde okulun tüm sınıflarıyla salonlarının seramik, merdivenlerinin mermer ile kaplandığını anlatan Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, okulun iç bölümlerinin plastik boya ile boyandığını, kapılarının tamamen yenilendiği, tuvaletleriyle lavabolarının da değiştirilerek modern bir konuma getirildiğini kaydetti.


Okulun devlet ve belediye desteği ile onarımının okulda öğrenimlerini sürdüren 274 öğrenci ile 18 öğretmeni mutlu ettiğini anlatan Sevgi, okulun gelecek yıl beyaz bayraklı okullar arasına katılması için başvuruda bulunacağını öğrendiğini kaydetti.


Sevgi, onarım sayesinde Kuşu Nurullah Bayram İlkokulunun yeni bir çehreye kavuştuğunu belirterek, destek olanlara teşekkür ettiklerini kaydetti. Sevgi daha sonra sınıflara girerek öğrencilerle bir süre sohbet etti, sıkıntılarını dinledi.

İha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 15:56:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?