7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Devlet Kütahya'da yok!

MHP KÜTAHYA MİLETVEKİLİ ALİM IŞIK:

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerine hitap edecek şekilde planlanan Zafer havalimanın yapım çalışmalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Siirt, Bingöl ve Hakkari’de benzer havalimanı projelerinin alt yapı çalışmalarının devlet tarafından karşılandığını ancak Kütahya'da böyle olmadığını vurgulayan Işık, "Buradan da anlaşılıyor ki devlet Kütahya'da yok. Eğer devlet Kütahya'da olmuş olsaydı 6 yıldan beridir kendilerine %65’in üzerinde oy veren bu halkı yalan yanlış haberlerle kandırmazlardı" dedi.

Alim Işık, Zafer havalimanının alt ve üst yapı çalışmalarıyla birlikte 1 Nisan da ihaleye çıkarıldığını, ancak hiçbir firmanın teklif vermediğini söyledi. Bu tür havalimanı ihalelerinin alt yapı hizmetlerinin devlet tarafından üst yapı hizmetlerinin ise ihaleyi kazanan firma tarafından yapıldığına dikkat çeken Işık, Zafer Havalimanı için ise hem alt yapının hem de üst yapının ihaleyi kazanan firmaya yüklenilmek istendiğini belirtti. Hem alt yapı hizmetlerinin hem de üst yapı hizmetlerinin ihaleyi alacak firma tarafından yapılmasının çok zor olduğunu vurgulayan Işık, bu tür ihalelerinin her zaman olumsuz sonuçlarla bittiğini ifade etti.

Türkiye'nin birçok ilinde Kütahya Zafer havalimanına benzer ihalelerin 2009 yılında yapıldığını ve yüzde 13'ünün bittiğini ifade eden Işık, bu projelerin bitmesinin sebebinin havalimanı alt yapı çalışmalarının devlet tarafından yapılması olduğuna dikkat çekti.

Devletin Kütahya’ya çifte standart uyguladığını dile getiren Alim Işık, ”Siirt, Bingöl ve Hakkari'de Zafer havalimanına benzer projelerin alt yapı çalışmalarını devlet yapıyor, ancak Kütahya'daki havalimanı alt yapı çalışmalarını devlet yapmadan ihaleye çıkarıyor. Dolayısıyla firmalar alt ve üst yapı çalışmalarını yapamayacaklarını bildikleri için ihaleye teklif daha vermiyor. Buradan rahatlıkla şu sonucu çıkarabiliriz. Devlet Kütahya da yoktur. Eğer devlet Kütahya'da olmuş olsaydı 6 yıldan bu yana kendilerine yüzde 65’in üzerinde oy veren bu halkı böyle yalan yanlış haberlerle oyalamazdı" diye konuştu.

Önümüzdeki dönemde Zafer havalimanının tekrar seçim malzemesi olarak kullanılacağına dikkat çeken Alim Işık, hükümet tarafından Kütahya'ya yatırım yapılmadığını ayrıca son 6 yılda Kütahya'nın çok yoğun bir biçimde göç verdiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 15:43:01
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 02:04:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet kaya IP: 78.170.245.xxx Tarih : 7.04.2010 13:33:03

kütahyada devlet neden yok biliyormusunz kütahyada devlete gerek yok çünkü halkının %65 i devletçiliğin ne demek olduğunu bilmiyor bilmem anladınız mı arkadaslar kütahya elbette göç verecek çünkü iş alanı yok parası olan zenginlerimizde sağolsunlar bankalara koymuşlar çatır çatır faiz yiyorlar bi iş alanı acacak değiller ya editörüm lütfen yayınla biz eşşek olursak sırtımıza semer vuran çok olur