7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Din görevlilerine seminer

KÜTAHYA'DA İMAM VE MÜEZZİNLERE HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ

Kütahya'da imam ve müezzinlere yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.

Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, Bölge Yatılı Kur'an Kursu'nda törenle başlayan hizmet içi seminerinin ilkine 40 görevlinin katıldığını belirtti.

Seminerin asıl amacının hizmet kalitesinin yükseltilmesi olduğunu ifade eden Üskülüplü, "Teşkilat yasası, yönetmelik ve genelgeler çerçevesinde hizmet içi kursaları zaman zaman ihtiyaca binaen arkadaşlarımızın bilgi ve eğitim seviyelerini artırabilmek için düzenlemekteyiz. 2010 ile 2012 yılları arasında eğitim planlaması yapılmıştır. Biz cematin önünde Kur'an-ı Kerim'i iyi en iyi şekilde okumak zorundayız. Çünkü biz imamız. Kur'an-ı Kerim-i en iyi şekilde okuduktan sonra diğer bilgilerle de kendimizi donatmalıyız. Sadece kraat yeterli derseniz, bu bizim için bir numaradır. Beraberinde tefsirdir, hadistir fıkıftır ve arapçadır. Eğitim içi semirlerimizin en verimli şekilde tamamlanmasını diliyorum" dedi.

Müftü Mustafa Üskülüplü, yapılan planlama ile Kütahya'daki tüm imam ve müezzinlerin 3 yıl içerisinde hizmet içi eğitimden geçirilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Üskülüplü, 6'şar hafta sürecek olan hizmet içi eğitim seminerlerine önümüzdeki günlerde de gruplar halinde devam edileceğini sözlerine ekledi.

Hafta içi her gün 6 saat sürecek olan eğitim seminerlerine konuşmacı olarak Müftü Mustafa Üskülüplü, Kur'an Kursları Müdürü İhsan Baştürk, Müftü Yardımcıları Ahmet Akyıl ve Kerim Kök ile Ulu Cami İmamı Süleyman Altıntaş ve Ulu Cami Müezzini Mehmet Ali Sarı katılıyor.

KÜTAHYA'DA İMAM VE MÜEZZİNLERE HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ
KÜTAHYA'DA İMAM VE MÜEZZİNLERE HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ
KÜTAHYA'DA İMAM VE MÜEZZİNLERE HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 15:26:03
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 14:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?