7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

DİNGÖR-DER'den Bakan'a rapor

DİNGÖR-DER BAŞKANI TURHAN BAYATLI, İMAM VE MÜEZZİNLERİN PROBLEMLERİNİ BAKAN ÇELİK'E İLETTİ

Kütahya Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği (DİNGÖR-DER) Başkanı Turhan Bayatlı, imam ve müezzinlerin tesbit ettiği problemlerini, bir rapor haline getirerek Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik'e takdim etti.

Bayatlı, bilhassa köylerde görev yapan din görevlilerinin problemlerine dikkat çekti. Bayatlı'nın Bakan Çelik'e sunduğu raporda şu görüşlere yer verildi:

"Köylerde yaşayanlara yaşam standardı ölçülerek buralarda görev yapan görevlilerimize, köyle şehirde yaşayanlar arasındaki uçurumlar yeniden gözden geçirilerek yıpranma yapayı olarak yeniden ücretleri farklılıkları tesbit olmalı ve gerekirse hizmet sürelerinden çıkarılarak erken emekli olmaları dahil gözden geçirilmeleri söz konusu olmalıdır. Buralarda görev yapan görevlilerimizin çocuklarına karşılıksız eğitim öğretim bursları verilebilmeli. Yerlerine bakacak görevli temin ve tesbiti yapılarak haftalık izinleri olmalıdır. Eğitim çağındaki çocukları için yurt önceliği mutlaka bulunmalı.Yıllık izinlerinde zorluk çıkarılmamalı. Kesinlikle kullanışlı bir lojman imkanı sağlanmalı. 5 yıldan fazla bu tip köylerde görev yapılmamalı, yapılabilirse bile yerleri köylerde görev mutlaka hizmetin yenilenebilmesi acısından değiştirilmelidir. Hiç olmazsa Tüm görevlilerimiz bir hac yada umre görevinde öncelik verilmesi de istenmektedir. Yardım kampanyalarından fakir ve garip köyler muaf tutulabilmelidir. Diyanet takvimler fakir ve garip köylere ücretsiz verilebilmelidir. En az her ay ziyaret amaçlı görevlilerimiz tarafından arkadaşlarımız ziyaret edilip bu köyleri bağlı bulunduğu müftülüklerin denetim amaçlı değil, kaderleriyle baş başa olmadıkları yalnız olmadıkları onlara hissettirilebilmelidir. Köy imamlarına yönelik sosyal faaliyetlere önem verilmeli sosyal seviye farlılıkları giderilmelidir. Aylık toplantılara katılan köy imamların yemek ve yol iaşeleri karşılanmalı. Camiler ve din görevlileri haftasında mahrumiyet şartlarında bulunan köy camilerinin boya badana ses sistemlerinin yapılmasına öncelik verilmelidir. Köy ortamında görev yapmak bir itibar hissini verecek imkanlar sunulmalıdır. Ayrıca Kütahya’mıza İlahiyat Fakültesi açılması ve din görevlilerine yönelik Toplu Konut yapılması."

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 11:12:01
Güncelleme :2 Mart 2010 Salı 16:35:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?