29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Diş sağlığı uyarısı

Kütahya İl Sağlık Müdür Vekili Kamil Türkmen, diş ve diş eti hastalıklarının en önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu söyledi.


Diş sağlığına gereken önemin verilmediğine işaret eden Türkmen, "Diş ve diş eti hastalıkları dünyada ve ülkemizde en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Ancak hayatı doğrudan tehdit etmediği için gereken önem verilmemektedir. Vatandaşlarımız çoğu zaman diş problemlerinin dayanılmaz hale geldiği ya da fiziksel görünüşlerini etkilediği zaman diş ile ilgili gerekli tedaviye başlama ihtiyacı duymaktadırlar. Oysa ki diş sağlığı bozulmadan önce gerekli hassasiyetin gösterilmesi sağlıklı bir yaşam için de gereklidir" dedi.


Diş sağlığının bozulmasının vücutta birçok rahatsızlığa yol açabileceğine değinen Türkmen, "Bugün bilinen bir gerçektir ki diş sağlığının bozulması, sindirim sisteminin olumsuz etkilenmesine yol açmakla birlikte, neredeyse insan vücudundaki bütün sistemleri olumsuz etkileyebilmektedir. Ağız ve diş sağlığını bozan faktörler bireyin vücut sağlığını da doğrudan etkilemekte, diş çürükleri ile dişeti hastalıkları; kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı ve kadınlarda erken doğum gibi riskleri arttırmaktadır. Unutulmamalıdır ki her hastalık da olduğu gibi, diş hastalıkları ve diş sağlığının korunması için erken teşhis çok büyük önem arz eder. Bu nedenle vatandaşlarımızın yılda en az iki defa diş ve diş eti kontrolü yaptırmalarını tavsiye etmekteyiz. Kötü ağız hijyeninin yol açtığı diş çürükleri ve dişeti hastalıklarından korunmada öncelikle kişiler kendi sağlıklarının bilincinde olmalı ve bireylere düzenli fırçalama alışkanlığı, diş ipi kullanımı, beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi ve düzenli olarak diş hekimine gitme alışkanlığının kazandırılması gerekmektedir" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 11:58:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?