30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

'Doğalgaz borsası olsaydı zam olmazdı'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, "Doğalgaz borsası olsaydı yüzde 22,5'luk zam asla olmazdı" dedi.


Doğalgaz zammını değerlendiren Aksoy, benzer zamların bir daha yaşanmaması için özel sektörün doğalgaz ithal etme imkanına kavuşması gerektiğini belirterek "Doğalgaz borsası olsaydı yüzde 22,5'luk zam asla olmazdı. Doğalgaza bağımlı olarak imalat yapan Kütahya'daki seramik fabrikaları kapandı. Yüzde 22,5'luk zam yüzünden işçilerini çıkardılar. Borsa olsaydı serbest pazar ekonomisi burada olsaydı böyle hadiseyi yaşamazdık" diye konuştu.

Petrol ve mazot borsalarının da kurulması gerektiğini ifade eden Aksoy, enerji politikalarının biran önce netleşmesi gerektiğini söyledi.
Nükleer enerji, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerjiye öncelik verilmesini isteyen Aksoy, kömür sahalarını işletmek isteyenlere bir an evvel izin verilmesini ve üretime geçilmesini dile getirdi. Rüzgar tribünü yapan işletmelerin lisans için beklediğine dikkat çeken Aksoy, "Doğalgaz için ertesi gün lisans veriliyor. Ama rüzgar için senede bir gün lisans veriliyor" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 11:29:58
Güncelleme :15 Kasım 2008 Cumartesi 09:17:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?