4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜTAHYA

Doğalgaz zorunlu olacak

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, doğalgaz hattı bulunan bölgelerde kullanım mecburiyeti getirildiğini açıkladı. Başkan İça, 1 ay önce Mahalli Çevre Kurulu'nda doğalgazla ilgili yapılan değerlendirme sonunda Kütahya'nın birinci derecede hava kirliliği bulunan iller arasında yer alması nedeniyle, böyle bir kararın alındığını söyledi. Karara uymayanlara ise bin 500 YTL para cezası verilecek.

Söz konusu şartlara uyanların hazırlıklarını tamamlayıp doğalgazı kullanmaya başlaması için yıl sonuna kadar müsaade verildiğini belirten İça, "Mühendislik firmalarının yoğun çalışması nedeniyle vatandaşlarımızın bir takım zorluklarla karşılaştığı ifade edildi. Biz bunu Mahalli Çevre Kurulu'nda yaptığımız değerlendirmede hava kirliliği bakımından bilimsel bir çalışma yaptık"dedi. Uygulanabilirlik açısından 31.05.2006 tarihine kadar diğer mahallerde de bu çalışmanın yapılması kararı alındığını ifade eden Başkan İça, "Vatandaşlarımızın herhangi bir yasal işleme başvurmadan, hava kirliliğinde birinci olmamız nedeniyle kendi sağlıkları açısından da karara uymalarını istiyoruz" diye konuştu.
Bununla ilgili çıkmış yasal bir takım zorunluluklar bulunduğuna dikkat çeken Başkan İça, "Eskişehir'de 750 bin YTL'den 2 bin 500 YTL'ye kadar ceza uygulamaları başlamıştır. Tabii ki biz bir miktar belirtmeden yasal işlemlere geçeceğimizi söyledik" şeklinde konuştu.
Mahalli Çevre Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda evinin önünde doğal gaz geçen konutlar 31.12.2005 tarihinden sonra kömür kullanamayacak. Yasağa uymayanlara ise bin 500 YTL para cezası uygulanabilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 10:19:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?